Στo Kέντρο Eνημέρωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη


H υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε σήμερα το Kέντρο Eνημέρωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Μουσείου που συμβάλουν στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στην Λεσβιακή φύση.

Ο Διευθυντής Καθηγητής Ν. Ζούρος και τα στελέχη του Μουσείου Η. Βαλιάκος και Κ. Μπεντάνα ενημέρωσαν ειδικότερα την κα. Σοφία Ζαχαράκη για τις δράσεις ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων και των υγροτόπων  στο Γεωπάρκο Λέσβου. 

Τόνισαν τις δράσεις προβολής για την προσέλκυση επισκεπτών μέσω της συμμετοχής σε ειδικές εκθέσεις όπως η Παγκόσμια Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης (World Bird Fair),  η συνεχής ενημέρωση δημοσιογράφων και η παροχή ενημέρωσης στους  ορνιθοπαρατηρητές για την εξέλιξη της εαρινής μετανάστευσης πουλιών και τις θέσεις παρατήρησης τους. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης απολιθωμάτων κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου και για τα έργα προκειμένου να καταστούν οι νέες θέσεις επισκέψιμες το φετινό καλοκαίρι.

Επίσης, ενημερώθηκε για τις επισκέψεις σχολείων και τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στο Γεωπάρκο Λέσβου από σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καθιστώντας το νησί μας πεδίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.