Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

 

16 – 18 Μαΐου 2023, στη Λέσβο.

 

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ)θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Μαΐου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα MO – TOKey, σε 3 σχολεία της Λέσβου.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα το ΔιΦεΜΜ σχεδιάζει και υλοποιεί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς,σκοπεύοντας να απελευθερωθεί ηφαντασία και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των παιδιών και των νέων.Συγκεκριμένα, κάθε Άνοιξη, από το 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TOKey, εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια,με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώνουν ένα

πολιτιστικό γεγονός.

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει στάδια. Αρχίζει με ένα εργαστήρι, όπου τα παιδιά και οι υπεύθυνοι καθηγητέςτους μαθαίνουν πως να διοργανώσουν μια συναυλία.Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθετεί και φιλοξενεί έναν διάσημομουσικό του πολιτιστικού ιδρύματος ΤONALi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο σχολείο, για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της οποίας, θα εργαστεί μία ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό τους.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σχεδιάζεσαι και υλοποιείται και μία τελική συναυλία, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μίαεντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουναπό κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο MO-TOKey, σε στενή συνεργασίαμε την ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ.

 

Οι φετινοί μουσικοί που θα λάβουν μέρος είναι: η γερμανίδα πιανίστριαJosefaSchmidt, αποδέκτης του βραβείου, φιναλίστ στο διεθνές «ConcoursMerci, Maestro!» στις Βρυξέλλες, βραβευμένη στο JugendMusiziert. ΗβιολίστριαValerie Schweighofer, βραβευμένησεεθνικούςκαιδιεθνείςδιαγωνισμούς (βραβείο WDR3 Classics Prize, βραβείο Starnberg Music Festival, Odessa International Violin Competition, International Violin Competition Andrea Postacchini, Anton Rubinstein International Chamber Music Competition).ΟτσελίσταςMichael Schmitz, πολλάκιςβραβευμένοςστονΠαγγερμανικόδιαγωνισμό  "Jugendmusiziert", νικητήςτου 23ουδιαγωνισμούτουγερμανικούιδρύματοςμουσικώνοργάνωντης Deutsche Stiftung Musiklebenκαιυπότροφοςτουκρατικούιδρύματοςτουκρατιδίου  Baden-Württemberg.

 

Το πρόγραμμα των ημερών:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟ-ΤΟ Κey2023

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

16/05/2023

JosefaSchmidt

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Κεραμίου& Άγρας

17/05/2023

ValerieSchweighofer

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Βαρειάς

17/05/2023

Michael Schmitz

Στις 18 Μαΐου 2023 και ώρα 20.00 θα γίνει η τελική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής

 

  

Το ΜΟ-ΤΟ Key είναι μία πλατφόρμα δράσης, είναι ο συντονισμός των ενεργειών, οι πρωτοβουλίες, η πρωτοτυπία των ιδεών, η εφευρετικότητα των παιδιών