Ο άνθρωπος που έπαιξε το σπίτι του σε έναν διαγωνισμό της Eurovision


Ο Ντάνιελ Γκάουλντ από καθηγητής ιστορίας αποφάσισε, να επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος στη Eurovision και έφτασε μία... ανάσα από το να χάσει το σπίτι του.


Ας γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω. Από το 2004 ο Γκάουλντ αποτελούσε έναν Eurovision fan, ο οποίος αγαπούσε όλη τη στιγμή της διοργάνωσης και αυτό που πρόσφερε στο θεατή.


Από τότε ο ίδιος κατανόησε πως από τις σωστές προβλέψεις στη Eurovision μπορεί να βγάλει πολύ καλά χρήματα, αφού ειδικά εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε και το σύστημα εφαρμογής με τους ημιτελικούς. 
 

Μάλιστα το 2009 με τη σωστή πρόβλεψη της Νορβηγίας με τον Αλεξάντερ Ρίμπακ, κατάφερε να κερδίσει τόσα χρήματα, όπου και πλήρωσε την υποθήκη του σπιτιού του και ήταν η μεγάλη στιγμή, όπου αποφάσισε να παρατήσει την καριέρα του, ως δάσκαλος ιστορίας και να γίνει ένας επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος Eurovision.


Για να καταλάβει κάποιος το πόσο καλά πήγαινε μέχρι κάποιο σημείο ο Γκάουλντ στη νέα του «δουλειά», ας σκεφτεί ότι ετησίως κέρδιζε ένα ποσό της τάξης των 50.000 λιρών!  

Όμως όλα αυτά μέχρι και το 2018, όπου αποφάσισε να κοντράρει σε όλα το τραγούδι της Κύπρου με την Ελένη Φουρέιρα και να στηρίξει το Ισραήλ.


Αν και έφτασε στο σημείο -κατανοώντας το λάθος του-, να ποντάρει και υπέρ της Κύπρου, ώστε να μην χάσει το σπίτι του, τελικά στο τέλος γλίτωσε την οικονομική καταστροφή με τη νίκη του Ισραήλ, αφού στην περίπτωση που κέρδιζε η γειτονική μας χώρα, τότε θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.