Δείτε πόσα και τι σκουπίδια έκρυβε ο βυθός στην Μαρίνα Μυτιλήνης- Καθαρισμός από την ομάδα Beach Cleaning


Το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 10:30 με 14:30 η ομάδα Beach Cleaning πραγματοποίησε υποθαλάσσιο καθαρισμό στην Μαρίνα Μυτιλήνης. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Φοιτητικής Καταδυτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου <Τρίτων>, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, του Συλλόγου μας “Λέσβος Χωρίς Πλαστικά” και της Setur Marina Mytiline.


Η πετυχημένη αυτή δράση είχε την ανταπόκριση πολλών εθελοντών που ενώθηκαν με τους εθελοντές του συλλόγου μας <Λέσβος χωρίς πλαστικά> και βοήθησαν στην περισυλλογή και καταγραφή των απορριμμάτων που οι δύτες συνέλλεγαν από τον βυθό της Μαρίνας Μυτιλήνης. Ο αμμώδης βυθός και η χαμηλή ορατότητα δεν έκαμψαν το ηθικό των δυτών που έφεραν στην επιφάνεια λάστιχα και εξαρτήματα αυτοκινήτων, καθίσματα, καρότσια, σίδερα, ένα ποδήλατο και πολλά άλλα απορρίμματα, που μόλυναν το θαλάσσιο οικοσύστημα .



 Η δική μας δουλειά ήταν να διασώσουμε τους ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς ( όστρακα, αστερίες, καβούρια, σφουγγάρια) που κατοικούσαν πάνω στα αντικείμενα αυτά, επιστρέφοντας τα ώστε να διασωθούν, στο φυσικό τους περιβάλλον και τα αντικείμενα να καταγραφούν και να στοιβαχτούν για να ακολουθήσει η διαδικασία αποκομιδής και ανακύκλωσης τους.


Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες που πραγματοποίησαν την δράση αυτή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές εκείνους που στηρίζουν με όλους τους τρόπους κάθε δράση του συλλόγου <Λέσβος χωρίς πλαστικά> για το περιβάλλον της Λέσβου που είναι το σπίτι μας.