Όχι άλλο κάρβουνο...



Τα αποτελέσματα μιας ακόμη διαδικτυακής έρευνας μέσω on line ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε για λογαριασμό η εταιρεία GOOD Affairs, δημοσιεύονται σήμερα και αφορούν την αποτύπωση της κοινής γνώμης για τον Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης και για τις κατά τόπους Περιφέρειες, όπως είχε συμβεί και το Νοέμβριο του 2022, από την ίδια εταιρία, με την ίδια μέθοδο. 



 Τότε τα αποτελέσματα της έρευνας έδειχναν τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να ξανά ψηφίζεται από το 22,4% ενώ εμφάνιζε ένα ποσοστό που δεν θα τον ψήφιζαν ή μάλλον δεν θα τον ψήφιζαν που έφτανε το 69,3% . Τότε αυτή η έρευνα είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού από «αντιπάλους» του νυν Περιφερειάρχη οι οποίοι είχαν κάνει «σημαία» τα αποτελέσματα αυτά τα οποία βέβαια δεν ανταποκρίνονταν και ιδιαίτερα στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί απλά η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά και στο δείγμα αυτών των 6848 ερωτηματολογίων που απαντήθηκαν δεν υπάρχει καμία απολύτως εικόνα πόσοι είναι αυτοί που συμμετείχαν στην έρευνα από το Βόρειο Αιγαίο. 


Ακόμη και να υπήρχε ωστόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Βόρειο Αιγαίο, πράγμα εξαιρετικά απίθανο με βάση τα ποσοστά, υπάρχει και η πιθανότητα τα ερωτηματολόγια που είχαν ως απαντήσεις την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να απαντήθηκαν από κατοίκους της Αθήνας των Ιωαννίνων της Θεσσαλονίκης κτλ που απλά μπήκαν και επέλεξαν (καθώς υπήρχε η δυνατότητα επιλογής για ποια Περιφέρεια θέλει κάποιος να απαντήσει). 

Από κει και πέρα το ερωτηματολόγιο ήταν στην διάθεση του οποιοδήποτε να το απαντήσει όσες φορές ήθελε. Και φυσικά αναφερόμαστε σε ερωτηματολόγιο που «διανεμήθηκε» μέσω FB με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία, καθώς σε αυτό προφανώς και δεν έχουν πρόσβαση όλοι. 

Λίγους μήνες μετά η ίδια εταιρία έχει κάνει την ίδια έρευνα και δείχνει ποσοστό 54,4% μάλλον ή σίγουρα ότι δεν θα ξαναψήφιζε τον κ. Μουτζούρη, από το 69,3 % του Νοεμβρίου και 27,9% ότι θα ψήφιζε σίγουρα ή μάλλον, από το 22,4% επίσης του Νοεμβρίου.  

Δείχνει δηλαδή ότι άλλαξε γνώμη το 15% περίπου που δεν θα ψήφιζαν ή μάλλον δεν θα ψήφιζαν Μουτζούρη, αλλά μόνο το 5,5% δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει. Το υπόλοιπο 10% αγνοείται…

Για να σοβαρευτούμε όμως και επειδή η έρευνα αυτή δείχνει να «χτυπά» την ΝΔ μιλώντας για κάζο στις εκλογές της Περιφερειακές, η πρόθεση είναι προφανής. 

Γιατί αν ο Μουτζούρης σήμερα χωρίς αντίπαλο ακόμη στην Περιφέρεια, έχει 27% και ο Πατούλης στην Αττική 30%, μάλλον δουλευόμαστε…

Αλλά εκλογές έρχονται οπότε… Πρέπει να πιέσουμε… για ευνόητους λόγους… επιβίωσης. Ακρίβυνε και η ζωή βλέπετε…

Προφανώς και ο Μουτζουρης δεν δίνει σημασία σε αυτου του είδους τις δημοσκοπήσεις πόσο δε μάλλον όταν ο ίδιος έχει ιδία αντιληψη για την απήχηση που έχει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 Την ώρα που αύριο θα υποδεχτεί τον πρωθυπουργό και θα βρίσκεται δίπλα του στην σύσκεψη με ότι αυτό συνεπάγεται...