57 Laptop στους μαθητές της Δυτικής Λέσβου από το Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας


Μία ακόμη σημαντική δωρεά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου, τη δεύτερη διαδοχική, ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Agder (Άγκντερ) της Νορβηγίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Δήμο και της δραστηριότητάς του μέσω του Κέντρου σπουδών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του εδώ και χρόνια στο Μετόχι.  

Πριν από έναν περίπου χρόνο, το Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας είχε δωρίσει στον Δήμο 62 μεταχειρισμένους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τύπου Lenovo T450  και Lenovo Τ460 για τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου και φέτος επανήλθε με τη δωρεά 57 επιπλέον υπολογιστών τύπου Lenovo T450, Τ460 και Τ470, αλλά και τεσσάρων (4) βιντεοπροβολέων.  

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου Agder θεμελιώθηκε πέρυσι μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του ελληνικής καταγωγής Υπεύθυνου Επικοινωνίας του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Κοκόγια και φέτος, κατά την παράδοση της δεύτερης μεγάλης δωρεάς, επισκέφτηκε την Καλλονή η ομάδα διοίκησης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου. Αποτελούμενη από τους: 

Arlid Gunstensen Επικεφαλής του Τμήματος Υποδομών (Basis IT) 

Hanne Skagestad Eikerapen Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών 

Eli Marie Rokenes Επικεφαλής του Τμήματος Υποστήριξης 

Morten Rosenvinge Επικεφαλής Τμήματος ΜΜΕ 

Tord Tjeldnes Διαχειριστής Τμήματος Πληροφορικής 

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για μία ακόμη φορά τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, πρώτιστα για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους αλλά και για την υποστήριξή τους, παρέχοντας πολύτιμο εξοπλισμό για τους μαθητές. Πλέον θα γίνει μία νέα αποτύπωση των αναγκών των σχολείων από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, για να προχωρήσει η διανομή αναλόγως.