Οι απουσίες της Ρεάλ και η ανάγκη της Λυών


Έναρξη του Final-4 της Ευρωλίγκα, με τον αγώνα του Ολυμπιακού (vs Μονακό) να είναι ο πρώτος χρονικά ημιτελικός και το ισπανικό «κλάσικο» ο δεύτερος. Ματς με φόντο την Ευρώπη στην Μπουντεσλίγκα, αντίστοιχο το κίνητρο στο Λυών - Μονακό, ενώ διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στη Β Ιταλίας. Στο ΝΒΑ, σειρά έχει η Βοστώνη απόψε, με το ματς Σέλτικς - Χιτ.


5000. Ολυμπιακός – Μονακό (18:00) 

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε! Για δεύτερη σερί σεζόν συμμετέχει στο Final-4 της Ευρωλίγκα, επίσης ο κόουτς Μπαρτζώκας ανακηρύχθηκε back-to-back καλύτερος προπονητής της διοργάνωσης, ενώ φέτος διαθέτει και τον MVP, τον τρομερό Σάσα Βεζένκοφ! Απέναντί του στον ημιτελικό μία από τις δύο ομάδες που δεν κέρδισε καμία φορά στην κανονική διάρκεια, η άκρως επικίνδυνη Μονακό, των σούπερ σκόρερ Τζέιμς και Λόιντ, μεταξύ άλλων. Κατακόκκινο το Κάουνας από τους φίλους των «ερυθρολεύκων». Στοιχηματικά, η εμπειρία του Ολυμπιακού έναντι της πρωτάρας Μονακό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ποντάρεται ο άσος συνδυαστικά με το Under 79.5 πόντων των Γάλλων σε απόδοση 2.05.


5001. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (21:00) 

Στον δεύτερο ημιτελικό έχουμε ισπανικό εμφύλιο για πέμπτη φορά στην ιστορία, με τη Ρεάλ να μετράει 3 προκρίσεις και την Μπαρτσελόνα μία. Εύκολο το έργο της τελευταίας κόντρα στα νοκ άουτ, «σκούπισε» τη Ζαλγκίρις. Θα μείνει στην ιστορία η σειρά των Μαδριλένων με την Παρτίζαν, τόσο για τα επεισόδια στο πρώτο ματς, όσο και για την τρομερή ανατροπή από 0-2 σε 3-2 της Ρεάλ. Βέβαια, τής άφησε και την τιμωρία του Γιαμπουσέλε, που σε συνδυασμό με τις απουσίες των Ντεκ, Πουαριέ, την αποδυναμώνουν κάτω από το καλάθι. Δεν ξεγράφεται έτσι εύκολα η Ρεάλ, όμως η Μπάρτσα έχει το προβάδισμα. Ποντάρισμα στον άσο με χάντικαπ -3.5 πόντων σε απόδοση 1.91.


166. Φράιμπουργκ – Βόλφσμπουργκ (21:30) 

Για την Μπουντεσλίγκα, η Φράιμπουργκ μετά την ήττα από την Ουνιόν λογικά αποχαιρετά τα όνειρα για εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα περιοριστεί στην 5η θέση και σε αυτό για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Βόλφσμπουργκ τη δεδομένη στιγμή είναι στην 6η θέση που δίνει εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, όμως όλα είναι ρευστά, καθώς ισοβαθμεί με τη Λεβερκούζεν και ακολουθεί σε απόσταση τρίποντου η Άιντραχτ. Τα εντός της Φράιμπουργκ έχουν συνήθως υψηλά σκορ (3/5 Over 2,5), το ίδιο τα τελευταία της Βόλφσμπουργκ (4 διαδοχικά Over 2,5). Ζόρικη η επιλογή σημείου, δίνουν διέξοδο τα γκολ, μάς καλύπτει το Over 2,5 σε απόδοση 1.75.


192. Λυών – Μονακό (22:00)

Στη Γαλλία, η Λυών «αυτοκτόνησε» την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Κλερμόν κι έχει βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την έξοδο στην Ευρώπη, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Απέχει 4β. από την 5η θέση, δεν επιτρέπονται άλλα λάθη, αν και δεν είναι αποκλειστικά στο «χέρι» της. Πιο άνετη η Μονακό, είναι στην 4η θέση (Γιουρόπα Λιγκ), ουσιαστικά χρειάζεται να κάνει τα τυπικά για να τη διαφυλάξει έναντι της Λιλ που βρίσκεται 5β. πίσω της. Η Λυών είναι αυτή που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη στην αναμέτρηση και θα τη στηρίξουμε. Ποντάρισμα στον άσο σε απόδοση 2.25.


Μπόστον Σέλτικς – Μαϊάμι Χιτ (20/5, 03:30) 

Κλείνουμε με ΝΒΑ. Οι Χιτ έκαναν το break από το πρώτο ματς στη Βοστώνη, κερδίζοντας 123-116. Οι Σέλτικς όπως και στον προηγούμενο γύρο κόντρα στους Σίξερς ξεκίνησαν με εντός έδρας ήττα. Πλήρωσαν την κακή τους τρίτη περίοδο. Σε ρηχά... νερά κινήθηκαν τα «βαριά» τους χαρτιά. Αντίθετα, ο Μπάτλερ για το Μαϊάμι ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι εξωπραγματικός. Τελείωσε με 35π, 5ρ και 7 ασ! Με τον τρόπο που παίζουν οι Χιτ δεν μπορεί να τους ξεγράψει κανένας ούτε απόψε. Επιλογή το συνδυαστικό του διπλού με χάντικαπ +16.5 πόντων με το Over 205,5 σε απόδοση 1.82.