Aftodioikisi.gr: Μητσοτάκης στηρίζει Μουτζουρη


Το περασμένα ξεχασμένα… φαίνεται πώς έχουν κάνει «σημαία» τους ο πρωθυπουργός Κυρ.  Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  εδώ και καιρό μέσω «ενδιάμεσων κύκλων» τα έχουν βρει, αφήνοντας στην άκρη χειρονομίες και γεγονότα του παρελθόντος…

Μάλιστα, μετά από συνεννοήσεις του στενού συνεργάτης του πρωθυπουργού Θ. Νέζη με τον περιφερειάρχη, σήμερα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόρειο Αιγαίο, όχι μόνο προχώρησαν μαζί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου “340+Έργα για το Β. Αιγαίο του 2030 αλλά είχαν και τα καλύτερα να πουν ο ένας για τον άλλον.

Κανείς όμως δεν έχει ξεχάσει εκείνο το περιβόητο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 στα social media, όπου ο κ. Μουτζούρης ακούγεται να λέει «ναααα κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», κάνοντας μάλιστα και τη χαρακτηριστική κίνηση.

Φώναζε τότε o Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για το προσφυγικό (αντιδρώντας στις προσφυγικές δομές που η κυβέρνηση επιχείρησε να εγκαταστήσει στην περιοχή με τα ΜΑΤ) και απευθυνόμενος προς τον Μητσοτάκη έλεγε «κι αν με κάλεσε δεν έρχομαι, τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή;»

Τότε, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζαν ότι «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη».

Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν, στη ΝΔ τα έβαλαν κάτω με ψυχραιμία και -όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr- ύστερα από πιέσεις και του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ. Χ. Αθανασίου, alter ego του Α. Σαμαρά, ο οποίος στήριξε και στηρίζει τον περιφερειάρχη, ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο συνάντησε τον κ. Μουτζούρη στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αποδείχθηκε και σήμερα, η Ν.Δ. θα τον στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Και κάπως έτσι το νερό ξαναμπήκε στο αυλάκι και φτάσαμε στο σήμερα όπου ο μεν Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, σε δηλώσεις του στάζει “μέλι” για τον πρωθυπουργό, για τα έργα και την άπλετη -όπως τόνισε- χρηματοδότηση από την Κεντρική Κυβέρνηση, ο δε Πρωθυπουργός, μίλησε για την αγαστή συνεργασία των δυο πλευρών!

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης μετά από σχετικό αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο κ. Μουτζούρης στηρίζει και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Χίου της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, τον οποίο πριν μερικούς μήνες δεν ήθελε να δει ούτε ζωγραφιστό μπροστά του…

 

Πηγή https://www.aftodioikisi.gr/