Μαθητές από την Αθήνα στην Λέσβο


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υποδέχτηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, 25 μαθητές – μαθήτριες  και εκπαιδευτικό προσωπικό από τα Λύκεια Χαλανδρίου και Πεντέλης τα οποία πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Λέσβο.


Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Πανάγου Κουφέλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά, ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές και τους προέτρεψε να γίνουν πρεσβευτές του νησιού χαρίζοντας τους και αναμνηστικά δώρα.


Η επίσκεψη των δυο σχολείων είναι η πρώτη για φέτος και είναι το αποτέλεσμα  της δράσης της Τουριστικής Προβολής και της προσέλκυσης επισκεπτών και  ανάπτυξης Μαθητικού Τουρισμού, την οποία ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαν προσκληθεί και επισκεφτεί την Λέσβο με έξοδα της Περιφέρειας 39 Εκπαιδευτικοί από διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί  ξεναγήθηκαν  σε Μουσεία , Αρχαιολογικούς χώρους , αξιοθέατα θρησκευτικού και Πολιτισμικού ενδιαφέροντος, οργάνωσαν  ήδη  τις πρώτες μαθητικές εκδρομές οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. 


Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


« Υποδεχτήκαμε τα δυο πρώτα σχολεία από την Αθήνα. Είναι τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Δεκέμβρη για να αναπτύξουμε τον μαθητικό τουρισμό. Χαίρομαι γιατί η δράση μας αυτή έχει μεγάλη ανταπόκριση και όπως με ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί που είχαμε φιλοξενήσει έχουν προγραμματιστεί  και άλλες εκδρομές στην Λέσβο. Αυτό όμως που με κάνει ακόμα περισσότερο αισιόδοξο είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός που είδα στα μάτια των μαθητών για το νησί μας . Αυτοί θα είναι καλύτεροι πρεσβευτές της Λέσβου. Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ανδρεαδέλλη, τον Λέσβιο εκπαιδευτικό,  για την συμβολή του».