Κατάληψη σε πολλά σχολεία της Λέσβου για την εθνική Τραγωδία στα Τέμπη


Κατάληψη ξεκίνησαν σήμερα το πρωί πολλά σχολεία της Λέσβου για το μοιραίο Δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς. 


O Μαθητής Κωνσταντίνος Καραμπάσης από το 4ο ΓΕΛ δήλωσε  στο LesvosPost.com : 

Η κατάληψη δεν αφορά τα θέματα της σχολικής κοινότητας. Σκοπός μας είναι η κινητοποίηση όλων των μαθητών απέναντι στην κρατική αδράνεια και αδιαφορία η οποία οδήγησε σε αυτό το τραγικό συμβάν.


Δεν θα μείνουμε άπραγοι. Είναι μια ένδειξη θρήνου για τους αδικοχαμένους ανθρώπους ,σχεδόν στο σύνολο τους νεαρών της ηλικίας μας. 


Εφόσον το κράτος αρνήθηκε επανειλημμένως να προβεί στη λήψη μέτρων για την ομαλή λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρόμου, τότε θα πρέπει να υποστεί και την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

 

Μαθήτρια από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης δήλωσε στο LesvosPost.com : 

Όλο αυτό που συμβαίνει στην χωρά μας είναι στεναχωρο εν έτη 2023. 


Θέλω να ελπίζω ότι αυτά τα παιδιά δεν χάθηκαν αδίκως αλλά θα είναι μια νέα αρχή για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε καμία άλλη χωρά όπως και στην δικιά μας.


Εμείς αυτό το κάνουμε ως μια επιπλέον ένδειξη συμπαράστασης στης οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών , διότι θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς στην θέση εκείνων.


Σε κατάληψη βρίσκονται αυτή την στιγμή τα σχολεία : Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ Γέρας, τα Επαγγελματικά Λύκεια της Μυτιλήνης,το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγιάσου, το 3ο-4ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνασιο Μυτιληνης, 5ο Γυμνασιο Μυτιληνηςκαι Γυμνάσιο και Λύκειο Πλωμαρίου .