Στους δρόμους όλη η Λέσβος για την τραγωδία στα Τέμπη

Ξεκίνησε στις 11 το πρωί η διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη με τη Μυτιλήνη να κατακλύζεται από εκατοντάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες γυναίκες, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον Δήμο, κάτοικοι της Λέσβου. 

Κατά τη διάρκεια της μαζικής και μαχητικής πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως "Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, δικαίωση θα πάρουμε για σένανε μικρέ", "Τρενάκι του τρόμου υπάρχει στο allou, για εμάς και τα παιδιά μας ασφάλεια παντού", "Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για ασφαλή σχολεία", "Θέλουμε ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας, δε θα περιμένουμε να έρθει και η σειρά μας" κ.ά. Οι μαθητές που συμμετέχουν έχουν φτιάξει ζωγραφιές με μηνύματα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη 

Τα περισσότερα σχολεία είναι κλειστά, καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί απεργούν. Τα δικαστήρια υπολειτουργούν, καθώς υπάρχει στάση εργασίας των δικηγόρων και απεργία των δικαστικών υπαλλήλων. Οι έμποροι κλείνουν τα καταστήματα για δύο ώρες. 

Οι φαρμακοποιοί κατέβασαν ρολά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προκήρυξαν 24ωρη απεργία.  

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν επίσης συμμετοχή ενώ πολλοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων απεργούν σήμερα στην Λέσβο. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς στις 11 και λίγο πριν τις 12 ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης ζητώντας “το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”.