Τέμπη: Την ώρα της τραγωδίας ακούγονταν τραγούδια στο σταθμαρχείο Λάρισας


Μία σοβαρή καταγγελία έκανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης. 


Τουλάχιστον 57 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη την Τρίτη αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη μεριά της Πυροσβεστικής υπάρχουν τουλάχιστον 56 αγνοούμενοι. 


Το βράδυ της Πέμπτη ειδοποιήθηκαν οι πρώτες οικογένειες θυμάτων από το δυστύχημα των Τεμπών προκειμένου να παραλάβουν τις σορούς των συγγενών. Σήμερα, αναμένονται και άλλες παραδόσεις σορών μετά από τις ταυτοποιήσεις DNA. 

 

«Ο πελάτης μου γλύτωσε γιατί ήταν στις πίσω θέσεις» 


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος 42χρονου επιβάτη, περιέγραψε τα περιστατικά που του ανέφερε ο πελάτης του. Ο 42χρονος νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας με πολλαπλά τραύματα. 


«Μου έχει μεταφέρει συγκλονιστικά πράγματα και για τον τρόπο που έγινε το δυστύχημα και ότι βγήκαν από ένα φλεγόμενο βαγόνι σπάζοντας το παράθυρο. Ήταν στο 2ο βαγόνι το οποίο ήταν γεμάτο. Έγινε ένα δυνατό τράνταγμα, πετάχτηκε πάνω, έπεσαν πάνω του πολλά άτομα. 

Έσπασε τα πλευρά του και είχε θραύσματα στα μάτια. Γλύτωσε γιατί ήταν στις πίσω θέσεις, όλοι οι δίπλα του πέθαναν». Όπως λέει ο δικηγόρος, ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά εναντίον και του σταθμάρχη αλλά και «παντός αυτουργού, φυσικού και ηθικού». 

 

«Είχαν στήσει γλέντι στο σταθμό» 

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκη και με μαρτυρίες οι οποίες έχουν φτάσει στον ίδιο, στο σταθμαρχείο της Λάρισας, το βράδυ του μοιραίου συμβάντος, είχε στηθεί γλέντι. «Την ώρα που έγινε το δυστύχημα ακούγονταν τραγούδια και χαρές από το σταθμαρχείο της Λάρισας. Μετά που αναχώρησε το τρένο, μόλις έφυγε από την περιοχή δικαιοδοσίας του σταθμάρχη, άρχισαν οι μουσικές […] Φαίνονταν ότι ήταν σε εύθυμη κατάσταση. Εμείς θα καλέσουμε για κατάθεση όλους όσοι ήταν στον σταθμό. Είχαν στήσει γλέντι, ήταν πολλά άτομα. Θα κληθούν να πουν, από τον ανακριτή, τι γινόταν μέσα στο σταθμαρχείο». 


Όπως λέει ο δικηγόρος του 42χρονου, θα ερευνηθεί και ο ρόλος της τροχαίας Λάρισας για το κενό από το δυστύχημα μέχρι τη σύλληψη του σταθμάρχη, αλλά και την κατάσταση στην οποία αυτός βρέθηκε. «Πότε έγινε η σύλληψη του σταθμάρχη; Υπήρχε κενό μισής ώρας», σημείωσε, λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Θέλω να ανοίξει η έρευνα (…). Ήταν πολιτική η θέση του σταθμάρχη, όχι υπηρεσιακή» 


ΠΗΓΗ : in.gr