Με μεγάλη συμμετοχή η συνάντηση από τους φορείς για την αναστολή λειτουργείας Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 26/3/2023 στην αίθουσα της Λέσχης η συνάντηση που έγινε ύστερα από το κάλεσμα που έκαναν 23 φορείς της περιοχής μας για την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου.


Εκτός των παραπάνω εκπροσώπων των τοπικών φορέων συμμετείχαν:


O Βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Μπουρνούς δημοτικοί σύμβουλοι : ο Εντεταλμένος Δ.Δ. Πλωμαρίου Δημ. Βαρβαγιάννης , ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιαν. Βατός  ,ο Μιχ. Μαμάκος , η Ερ.Χιωτέλη , η Νίκη Τσιριγώτη, ο Παν.Ανδριώτης,o Δημ.Μουτζούρης –σύμβουλος Κοινότητας Πλωμαρίου , η Πρόεδρος Κοινότητας Παλαιοχωρίου Σοφία Κακλαμάνου και ο Προϊστάμενος Τεχνικών έργων του Δήμου Μυτιλήνης Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παν. Χριστόφας , Νικ. Καρασάβας, Μαρ. Νικολάρα , Γιαν. Σπιλάνης και ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλης, Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Πυροσβεστών Γιώργος Ντίνος, η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου Πελαγ. Μαλαμά, ο πρόεδρος Ξενοδόχων Πλωμαρίου Παν.Θεοδωρίδης και οι εθελοντές του E.Π.Κ. Πλωμαρίου.


Αναγνωρίστηκε από όλους η αναγκαιότητα της παραμονής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πλωμάρι καθώς και η ενίσχυση του.


Στη συνέλευση δεσμεύτηκε Ρητά ο Δήμος, ότι σε σχετικά μικρό διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη θέση του.


Με την τεκμηριωμένη απόρριψη των αιτιάσεων της καταγγελίας, που αποδείχθηκαν ακόμη και ψευδείς, και τις εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις, αναμένουμε τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ανάκληση της απόφασης και την επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου στη θέση του στα χρονικά όρια της αντιπυρικής περιόδου και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.