Πεζοπορία στην περιοχή του Πορτός την Κυριακή 2 Απριλίου 2023


Για την επόμενη πεζοπορία μας σχεδιάζουμε να αλλάξουμε τελείως εικόνες… δε θα πεζοπορήσουμε μέσα σε πευκοδάση ή ελαιώνες. Αντιθέτως θα σας οδηγήσουμε σε μονοπάτια ηφαιστιογενή! Εκτός των άλλων "συνηθισμένων", ξωκλήσια, καταρράκτες, πανέμορφη θέα, θα συναντήσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηφαιστειακά οικοδομήματα της Λέσβου! Πρόκειται για έναν ηφαιστειακό δόμο (θόλο) που όμοιός του δεν υπάρχει και βρίσκεται στην περιοχή του τεχνητού φράγματος της Μονής Πυθαρίου! Θα έχετε τη σπάνια ευκαιρία να δείτε από κοντά "υλικομάζα" που σχηματίστηκε πριν από 16,5 εκατομμύρια χρόνια! 

 
Ραντεβού την Κυριακή 2 Απριλίου στις 08:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στην περιοχή Πορτός (μεταξύ Μεσοτόπου και Ερεσού, στην Επαρχιακή Οδό Καλλονής-Ερεσού. Ο τερματισμός της πεζοπορίας μας θα γίνει στη Μονή Πυθαρίου, στην περιοχή του φράγματος της Ερεσού. Όσοι επιθυμείτε να μετακινηθείτε με δικό σας μέσο μπορείτε να περιμένετε στο Μεσότοπο και να ακολουθήστε το λεωφορείο από εκεί ως την αφετηρία). Εκεί θα χωριστούμε σε 2 ομάδες για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να επιλέξουμε επιθυμητό ρυθμό και δυσκολία που να συνάδει και με τις ικανότητες / θέλησή μας! 

 
Με οδηγούς μας τον Ανδρέα Πίτσα (Ομάδα Α) και τον Δαμιανό Σταθάκη (Ομάδα Δ), με τελείως διαφορετικό ρυθμό, θα πεζοπορήσουμε στην "χαρακτηριστικά" πανέμορφη ηφαιστιογενή φύση της Δυτικής Λέσβου.


Η διαδρομή θα είναι διάρκειας 3,5 - 4 ωρών και ΔΕ θα είναι κυκλική. Η Ομάδα Α θα κινηθεί με τον γνωστό μας ρυθμό και με αρκετές στάσεις για ξεκούραση. Αντιθέτως, η Ομάδα Δ θα κινηθεί με ταχύ ρυθμό και θα κάνει λιγοστές, ολιγόλεπτες στάσεις.


Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). 

 
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα. 

 
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής. 

 
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας. 

 
Καλή μας αντάμωση!