Τα καλύτερα δώρα γενεθλίων


Λένε ότι με την πάροδο των χρόνων, ο ενθουσιασμός για τα γενέθλιά μας, εξασθενεί. Και σίγουρα αυτό ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς όμως να σημαίνει ταυτόχρονα ότι δεν περιμένουμε ευχές ή μια γλυκιά κίνηση από τα κοντινότερά μας άτομα. Για άλλους πάλι η «ιδιαίτερη» προσωπική ημέρα δεν χάνει τίποτα από την αίγλη της, και το μόνο που αλλάζει είναι ότι πλέον είμαστε οι ίδιοι αρμόδιοι για τα έξοδα και την 3οροφη τούρτα από ζαχαρόπαστα.


Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις και αν ανήκει ο δικός σου εορταζόμενος, θέλεις σίγουρα να ανταπεξέλθεις στο γρίφο και να κάνεις μια επιλογή δώρου, που θα δημιουργήσει στο άλλο άτομο ιδιαίτερα συναισθήματα. 

  

·         Δείπνο 

Νομίζουμε πως δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για αυτό, θα συμβουλεύαμε όμως να μην κάνεις μεγάλους πειραματισμούς. 

Κλείσε τραπέζι σε κάποιο από τα αγαπημένα εστιατόρια, σε ένα παλιό στέκι που έχει συναισθηματική αξία ή σε κάποιο που το άλλο άτομο σου έχει αναφέρει ότι θα ήθελε να επισκεφθεί. 

Υπάρχει πάντα και η εναλλακτική να περάσεις το απόγευμα στην κουζίνα, ανακαλύπτοντας και ξεδιπλώνοντας τις ικανότητές σου. 

Η προσπάθειά σου θα εκτιμηθεί ακόμη και με ένα αποτέλεσμα λιγότερο τέλειο. 

  

·         Μπουκάλι Κρασί 

Αν επιλέξεις το δρόμο της μαγειρικής, θα πρέπει αναμφισβήτητα να μεριμνήσεις για το ποτό που θα το συνοδεύσει και θα ολοκληρώσει τη γευστική εμπειρία. Και τι καλύτερο από ένα ξεχωριστό μπουκάλι κρασί. Θα μπορούσες μάλιστα να επιλέξεις μια εναλλακτική οδό, δημιουργώντας ένα μοναδικό πλατό τυρών (ή και αλλαντικών). Επισκέψου μια κάβα κρασιών στην Αθήνα και βρες αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, κατευθυνόμενος από ανθρώπους πρόθυμους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου. 

  

·         Ποτό 

Εξετάζοντας το ενδεχόμενο να θέλεις να προσφέρεις κάτι πιο εξεζητημένο, ή η σχέση σου με τον εορταζόμενο να μην είναι τόσο στενή, μια απλή αναζήτηση σε μια online κάβα ποτών χάριν εξοικονόμησης χρόνου, θα σου δείξει το δρόμο προς την τελική σου απόφαση. 

  

  

·         Εισιτήρια 

Μια κατηγορία δώρου που εξασφαλίζει τη χαρά και τη συγκίνηση του παραλήπτη, ενώ μέσα τις περικλείει αρκετά διαφορετικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Με βάση το διαθέσιμο budget αλλά τη στενότητα της σχέσης, μπορείτε να αποφασίσετε αν το εισιτήριο θα είναι μόνο και ατομικό. 

Ή  αν θα εξασφαλίσετε μια θέση και για τον εαυτό σας.    

Στην απλούστερη επιλογή έχουμε εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις, εισιτήρια για συναυλίες που κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών όπως και εκείνα για κάποιον αθλητικό αγώνα,  και τέλος, φυσικά, αεροπορικά εισιτήρια. 

  

·         Δημιουργίες χειροτεχνών 

Ιδιαίτερα μετά τις περιόδους εγκλεισμού που βιώσαμε, υπήρξε μια έντονη άνοδος στην ενασχόληση με χειροποίητες δημιουργίες. Δεκάδες λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και περιοδικές αγορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα σας δώσουν πρόσβαση σε μοναδικά προϊόντα, φτιαγμένα με φαντασία και αγάπη για όλα τα γούστα. Ιδιαίτερα κοσμήματα, προϊόντα περιποίησης, διακοσμητικά χώρου, είναι κάποιες από τις κύριες κατηγορίες που θα συναντήσεις. Ακόμη και αν έχεις ήδη καταλήξει σε κάτι διαφορετικό, μπορείς να διαλέξεις μια χειροποίητη κάρτα από τοπικούς σκιτσογράφους και γραφίστες που θα εμπεριέχει τις ευχές σου και δε θα καταλήξει σε κάποιο συρτάρι.