Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στην Κύπρο


Η Κύπρος είναι ένα πανέμορφο νησί στη Μεσόγειο θάλασσα. Το νησί βρίσκεται κοντά στη Δυτική Ασία, αλλά είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004. Αυτό σημαίνει επίσης ότι από το 2004 το τοπικό νόμισμα στο νησί είναι το ευρώ. Η Κύπρος χωρίζεται σε δύο μισά: το ελληνικό και το τουρκικό μισό, με εξαίρεση δύο μικρά τμήματα που εξακολουθούν να ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Παρόλο που η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί, χωρίζεται από μια οροσειρά. Τα ταξίδια στην Κύπρο ήταν κάποτε αρκετά δύσκολα για το λόγο αυτό, αλλά η κυβέρνηση πιέζει τους επενδυτές να επενδύσουν σε ένα καλύτερο σύστημα υποδομών για το νησί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερους δρόμους και άλλα μέσα μεταφοράς, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη μετακίνηση στο νησί.


Αν δεν είστε σίγουροι ποια μέρη πρέπει να επισκεφθείτε στην Κύπρο, συνεχίστε να διαβάζετε για μερικές από τις καλύτερες πόλεις που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί.


Αγία Νάπα 

 

Η Αγία Νάπα είναι μια αρκετά νέα πόλη στο νησί. Τη δεκαετία του 1800, το μόνο πράγμα που υπήρχε στην πόλη αυτή ήταν ένα μοναστήρι. Μέχρι το 1974, εξακολουθούσε να είναι ένα απλό ψαροχώρι. Αλλά όχι πια, γιατί η Αγία Νάπα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών του νησιού.


Η Αγία Νάπα διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Αν ψάχνετε για μια έντονη νυχτερινή ζωή, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Η πόλη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από beach clubs, νυχτερινά κέντρα και μπαρ. Το πιθανώς καλύτερο μέρος για να μείνετε σε αυτή την περιοχή είναι το Ayia Napa Apartment. Αυτό το Airbnb που κόβει την ανάσα προσφέρει κήπο στην ταράτσα με θέα στην όμορφη ακτογραμμή. Αυτό το κατάλυμα είναι πραγματικά ένα κρυμμένο στολίδι για να μείνετε.


Πάφος 

Έχετε έρθει στο νησί για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Κύπρου; Τότε δεν μπορείτε να παραλείψετε να επισκεφθείτε την Πάφο. Η Πάφος είναι ιδανική για ζευγάρια, που θέλουν να χαλαρώσουν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, επισκεπτόμενοι μερικά από τα εντυπωσιακά ερείπια που βρίσκονται στην πόλη. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να κάνετε ψώνια, να χαλαρώσετε σε ένα από τα πολλά θέρετρα ή να κάνετε μια βόλτα στους Δημοτικούς Κήπους.  

 

Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη: την άνω Πάφο και την κάτω Πάφο. Όπως υποδηλώνει ήδη το όνομά της, η άνω Πάφος βρίσκεται πάνω σε λόφο. Από εδώ, θα μπορέσετε να βρείτε εντυπωσιακή θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Η Κάτω Πάφος βρίσκεται δίπλα στην παραλία, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για μια δροσερή βουτιά στη Μεσόγειο θάλασσα.  


Κόλπος των Κοραλλιών 


Ο Κόλπος των Κοραλλιών βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Πάφο, αλλά προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες και ήρεμες παραλίες του νησιού, καθιστώντας την ιδανικό οικογενειακό προορισμό. Η πόλη αυτή βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο, διατηρώντας τα νερά της ρηχά, ζεστά και ήρεμα, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν και οι μικροί επισκέπτες. Η πόλη είναι γεμάτη με ξενοδοχεία και θέρετρα στην παραλία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε το πρωί, να διεκδικήσετε τη θέση σας κατά μήκος της θάλασσας, να απολαύσετε τον ήλιο, να φάτε ένα νόστιμο γεύμα σε ένα από τα πολλά beach clubs ή να απολαύσετε ένα ποτό, ενώ ατενίζετε ειρηνικά τα ήρεμα κύματα που κυλούν στην πουδρένια άμμο.  
 

Κοντά στην πόλη, θα βρείτε αρχαία ερείπια και ορεινά χωριά. Αν έχετε περάσει αρκετό χρόνο στην παραλία και θέλετε να κάνετε κάτι άλλο, μπορείτε να επισκεφθείτε το λούνα παρκ, να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καρτ ή να πιστοποιηθείτε σε ένα από τα καταδυτικά κέντρα της πόλης.