ΣΟΚ στην κοινωνία της Λέσβου- Στην γειτονιά των αγγέλων ο αγαπητος π. Κομνηνός Βράνης


Δεν τα κατάφερε ο π. Κομνηνός Βράνης σε σημερινό προγραμματισμένο χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς στην Κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη. ο π. Κομνηνός Βράνης εσβησε στα 69 του μολις χρονια.

Ο π. Κομνηνός Βράνης  υπήρξε φιλακόλουθος, φιλόπονος, φιλάνθρωπος, πλήρως ασύνδετος με τις πονηρίες του κόσμου τούτου, αναβαθμισμένος στα μυστήρια της ζωής, ικανός με το παράδειγμά του να διδάξει και να οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στα δυο πολύ αγαπητά παιδιά του Ιάκωβο και Ταρσίζιο

 

Τα Νέα της Λέσβου ανέφεραν σήμερα το πρωί «Τη μάχη για τη ζωή του από την οποία με τη βοήθεια των Αγίων της Εκκλησίας μας θα βγει νικητής δίνει αυτήν την ώρα στα χειρουργεία της Κλινικής Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη ο πατέρας Κομνηνός Βράνης ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για την αντικατάσταση βαλβίδων. Ο εφημέριος που είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε πολύ κόσμο αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα από βαλβιδοπάθεια και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και μάλιστα μία φορά με σοβαρή επιπλοκή από την οποία απειλήθηκε η ζωή του.  Ωστόσο ούτε μία στιγμή δεν εγκατέλειψε τους πιστούς που τον περιβάλλουν αναβάλλοντας συνεχώς το χειρουργείο για χρόνια. Τελικά φτάνοντας η κατάσταση του στο απροχώρητο οι γιατροί που τον παρακολουθούν τον ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος και έπρεπε να επισπεύσει την επέμβαση. Πριν την αναχώρησή του με τον γιο του Ιάκωβο για την Θεσσαλονίκη, ο πατέρας Κομνηνός μετέβη στη Μονή Λειμώνος προσκυνώντας τις εικόνες και το λείψανο του Αγίου Ιγνατίου και λέγοντας: «Λίγο πριν την είσοδο μου σε λίγο, στο χειρουργείο για την επέμβαση στη καρδία, τη δική σου αύρα αισθάνομαι λατρεμένε Πατέρα και Άγιε μου να  περιλούζει την ύπαρξη μου και τη ζεστή δεσποτική σου αγκαλιά να γίνεται χειρουργικό κρεβάτι πάνω στο οποίο θα ξαπλώσω.

ΚΥΡΙΕ μου, σε όλη μου τη ζωή έθετα προτεραιότητα να γίνεται πάντοτε το δικό σου και όχι το δικό μου θέλημα.

Ας γίνει και σήμερα θεέ μου μόνο το δικό σου» ανέφερε ο ιερέας.»

Ο πατέρας Κομνηνός πριν την είσοδό του στο χειρουργείο μετέφερε μέσω της εφημερίδας την αγάπη του σε όλους τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας ενώ ο γιος του Ταρσίζιος που παραμένει στη Μυτιλήνη εξέφρασε από τα Νέα της Λέσβου τις ολόθερμες ευχαριστίες της οικογένειας στην τοπική κοινωνία για τις αμέτρητες ευχές που έχουν δεχτεί.