Αποφάσεις και Δράσεις για την Αξιολόγηση από το Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου

Συνεδρίασε χθες, 3 Φεβρουαρίου 2023, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου. Νωρίτερα, την ίδια μέρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προκειμένου να αποφασίσει τις κινήσεις του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής «αξιολόγησης. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου  έχοντας, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου, αποφάσισε τα παρακάτω: 

Ø  Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 9/2, στις 18.00 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. 

Ø  Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης σε ώρα που θα ανακοινωθεί σε επόμενη ανακοίνωση.  

Ø  Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης. 

Ø  Συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε η Δ.Ο.Ε. για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.  

Ø  Συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. 

Ø  Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ κλπ. Συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου. 

Επιπλέον: 

Ø  Η ΔΟΕ θα προγραμματίσει συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος. 

Ø  Θα πραγματοποιήσει Ολομέλεια Προέδρων των τοπικών ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00.  

Ø  Θα καλέσει σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και νέα Ολομέλειας Προέδρων.