9 Επιτυχίες στον Πανελληνιο Διαγωγισμό Πληροφορικής


Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων,  φέτος στον 35ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής προκρίθηκαν στην Β’ Φάση οι παρακάτω 9 μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος: Ανδριανάκος Κυριάκος, Δεληγιάννης Άγγελος, Ευστρατίου Νίκος, Καλλονιάτης Ταξιάρχης, Καρνάς Μάριος, Μπογής Σταμάτης, Νικολετάτος Γαβριήλ, Τζίκα Αρμάντο και Ψυρούκης Χρήστος.


(Πηγή : www.pdp.gr) 

 

Τι είναι ο Π.Δ.Π. και σε ποιους απευθύνεται; 
 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Προγραμματισμού απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο προγραμματισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος και με την μεγαλύτερη ζήτηση κλάδος της Επιστήμης της Πληροφορικής. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχει έλλειψη εκατοντάδων χιλιάδων προγραμματισμών και η κατάσταση χειροτερεύει. Ζούμε την ψηφιακή εποχή και η ζήτηση είναι συνεχώς μεγαλύτερη από την προσφορά. Έτσι,  στα σχολεία της Ευρώπης ο προγραμματισμός (δεν αναφερόμαστε στη ρομποτική) διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με το στόχο να δημιουργηθούν οι επιστήμονες του αύριο.


 Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων,  το επίπεδο των θεμάτων της Α’ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των Πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων! Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει την μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Σε πανελλήνια κλίματα φέτος προκρίθηκαν μόνο 241 μαθητές (σε σχέση με 261 το 2022). Επίσης, η Λέσβος  εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό επιτυχιών  από την επαρχία.


Ακολουθεί η Β’ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  και οι επιτυχόντες σ‘ αυτήν, θα προκριθούν στη τελευταία φάση, η οποία  διεξάγεται δια ζώσης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα πληροφορικής αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο  «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο.