Η Λέσβος είπε το ύστατο χαίρε στον Σπύρο Γαληνό



Ήταν όλοι εκεί. Εκατοντάδες πολίτες απ’όλη τη Λέσβο, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, συγγενείς, συνεργάτες, αλλά και άνθρωποι που δεν γνώριζαν προσωπικά τον Σπύρο Γαληνό αλλά θέλησαν να του πουν από κοντά το τελευταίο αντίο. Βουβός ο πόνος της αγαπημένης του συζύγου, Ελεάνας και των δύο γιων του, του Μίμη και του Νίκου, που έστεκαν δίπλα στον πατέρα τους, όπως κάθε μέρα τα τελευταία, δύσκολα χρόνια που έδινε απανωτές μάχες για την υγεία του.

Κοντά του και όλοι οι συνεργάτες που έγιναν φίλοι του κατά την 5ετια που διετέλεσε Δήμαρχος Λέσβου, από το 2014 έως το 2019. Ο Γιώργος Κατζάνος, ο Κώστας Κατσαρός, ο Νίκος Καρασαββας, ο Γιώργος Ψανης, ο Αντώνης Γιαννάκης, η Αναστασία Αντωνελη, ο Θεόδωρος Στεργίου, ο Κώστας Αστυρακακης, οι Βουλευτές του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Μπουρνους, Μαρία Κομνηνακα, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρ. Κυτελης και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βερρος, ο Νάσος Γιακαλης, ο Άρης Χατζηκομνηνος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι τοπικών αρχών, παρατάξεων και κομμάτων με τους οποίους συνεργάστηκε ο Σπύρος Γαληνός από τις θέσεις που κατείχε.

Μετα από τα λόγια συμπαράστασης και παρηγοριάς από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιάκωβο, εκφώνησε τον επικήδειο η Ντόρα Πολίτη, μιλώντας για όλη την πορεία του Σπύρου Γαληνού στο δημόσιο βίο, την τεράστια αγάπη που έτρεφε για την οικογένειά του και την υπερηφάνεια που ένιωθε για τους γιους του.

Τυλιγμένος στη γαλανόλευκη, ο Σπύρος Γαληνός οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του σε κλίμα οδύνης, στο νεκροταφείο της Χρυσομαλλουσας.

Πηγή: https://nealesvou.gr/se-klima-odynis-to-teleytaio-antio-ston-spyro-galino/