Άσκοπες οι δαπάνες για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις


Περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2023 πραγματοποιήθηκε χτες, με την αντιπολίτευση όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις να ασκεί κριτική και να καταψηφίζει στην πλειοψηφία της τον προϋπολογισμό ο οποίος τελικά πέρασε με 20 υπέρ 11 κατά και 5 λευκά. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου Στρατή Κυρατζή, ο οποίος στην προσπάθεια του να ασκήσει αντιπολίτευση χαρακτήρισε άσκοπες τις δαπάνες για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Κύρατζης με λίγα λόγια δεν συμφωνεί να χρηματοδοτούνται οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι οι οποίοι διοργανώνουν εκδηλώσεις καθόλη την διάρκεια του έτους και κατορθώνουν μέσω των εκδηλώσεων αυτών να «βγάζουν» χρήματα ώστε να λειτουργούν και να καλύπτουν μερικά από τα έξοδα τους.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κυρατζής δεν έχει σχέση με τους αθλητικούς συλλόγους, δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ένα σωματείο και πόσο δύσκολο είναι για τους παράγοντες να κρατήσουν «ζωντανές» τις ομάδες αυτές και φυσικά από τα λεγόμενα του, δεν γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τους παράγοντες αυτούς να χρηματοδοτούνται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούν. Και επειδή συζητιέται και ακούγεται έντονα ότι ο κ. Κυρατζής θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Μαλέλη, δεν θα θέλαμε να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε αν είχε θέση ευθύνης και πως θα συμπεριφέρονταν στους παράγοντες που θα αιτούνταν αυτές  τις «άσκοπες» χρηματοδοτήσεις.