Καταγγελία – Λέσβος: Για να κάνω μαστογραφία πρέπει να έρθω στην Αθήνα – Τι απαντά ο δήμος


Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Ενδεικτικά είναι όσα καταγγέλλει στην aftodioikisi μια γυναίκα από την Λέσβο. Η Σ.Λ. (τα στοιχεία της καταγγέλλουσας είναι στην διάθεση της ιστοσελίδας) έλαβε το παραπεμπτικό για την μαστογραφία που δικαιούται. Όμως, για να υποβληθεί σε εξέταση πρέπει να έρθει στην Αθήνα, καθώς στο ακριτικό νησί δεν υπάρχει συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο.


Κάτι που συνεπάγεται έξοδα μετακίνησης, διαμονής κλπ, καταργώντας ουσιαστικά κάθε έννοια περί «δωρεάν» και «απρόσκοπτης» πρόσβασης στην υγεία


Η καταγγελία:


«Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι ΣΛ και κατοικώ μόνιμα σε ένα χωριό της Λέσβου. Διάβασα το άρθρο σας για τις καινούριες δωρεάν εξετάσεις που θα δώσει το κράτος και σκέφτηκα να σας ενημερώσω ότι ολόκληρο το νησί της Λέσβου δεν έχει συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο. Είμαι 53 ετών, έχω λάβει το παραπεμπτικό για τη μαστογραφία αλλά πρέπει να πάω στην Αθήνα για τη την κάνω, οπότε καλύτερα να την πληρώσω. Αν μπορείτε να κάνετε κάτι για μας θα ήταν πολύ καλό. Σας ευχαριστώ».


Τι απαντά ο δήμαρχος Μυτιλήνης


Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ο οποίος δήλωσε ότι στο νησί υπάρχουν συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα. Πρόσθεσε, δε, ότι στην πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχει νοσοκομείο αλλά και κέντρο υγείας όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις που επιθυμούν. 

 

ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr