Τη σεισμόπληκτη Βρίσα επισκέφθηκε ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης


Το χωριό Βρίσα, που επλήγη από τον σεισμό του 2017, επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, όπου είχε συνάντηση με κατοίκους. 

Ο κ. Πιπίνης, μεταξύ άλλων συνάντησε τον κοινοτάρχη Βρίσας κ. Απόστολο Αποστολή, τον πρόεδρο του συλλόγου σεισμοπαθών κ. Νίκο Γκουγκούλιο και αρκετούς κατοίκους του χωριού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία. «Ήρθα στη Βρίσα για να ακούσω από τους ίδιους τους ανθρώπους της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να καταγράψω όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Όπως εξήγησα, δεν ισχυρίζομαι ότι έχω κανένα μαγικό ραβδί, ούτε θέλω να υποκαταστήσω τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες. Στο βαθμό που μπορώ όμως, θα προσπαθήσω και εγώ να συμβάλλω ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα», αναφέρει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο. 

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε στους κατοίκους της Βρίσας πως θα παραδώσει σχετικό υπόμνημα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με τα ζητήματα που του έθεσαν και κατέγραψε, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει συνάντηση και με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, που εμπλέκονται στην διαδικασία. 

«Η κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων στη Βρίσα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές εκκρεμότητες. Είναι ανάγκη πια, 5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, να επιλυθούν όλα τα προβλήματα και το χωριό επιτέλους να αποκτήσει ξανά ζωή», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης. 

Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, συνάντησε και τον εφημέριο της Εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής Βρίσας πατέρα Ξενοφώντα, μπήκε στον ιερό Ναό, ενώ περιηγήθηκε στο χωριό, είδε τα χαλάσματα που υπάρχουν σε πολλά σημεία, αλλά και τα νέα σπίτια που ήδη κατασκευάζονται. 

Ο κ. Πιπίνης δεσμεύτηκε, μόλις ολοκληρώσει τον γύρο επαφών του στην Αθήνα, με τους αρμόδιους φορείς, και επιτευχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, να επισκεφθεί και πάλι τη Βρίσα για να ενημερώσει από κοντά τους κατοίκους.