Συνάντηση Δήμαρχου Δυτικής Λέσβου με τον Γ.Γ Διαχείρισης Αποβλήτων


Συνάντηση στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νησί σήμερα το πρωί, είχαν ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη με τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στέφανος Αποστόλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα έργα και ο σχεδιασμός του Δήμου σχετικά με τη διαχείριση των αστικών και στερεών αποβλήτων, με τη δημοτική αρχή να παρουσιάζει τις δράσεις της για το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων, της Γωνίες Ανακύκλωσης και τα Πράσινα Σημεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επικείμενη ανάπτυξη των δικτύων για τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα βιοαπόβλητα και έγινε διάλογος σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να είναι αυτά ακόμα πιο λειτουργικά και αποδοτικά προς όφελος των δημοτών και φυσικά του περιβάλλοντος.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τα μεγαλύτερα έργα που αφορούν σε όλο το νησί, όπως τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) που πρόκειται να κατασκευαστεί δίπλα στον ΧΥΤΑ Λέσβου.