Σ. Πέτσας: "Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ο πρώτος δήμος που παραλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα"



Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα χθες στην Καλλονή, στον πρώτο Δήμο της χώρας που καταφέρνει και παραλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα για τον μηχανοκίνητο στόλο του, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.


«Το αποτύπωμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας του είναι τέτοιο που αποτελεί παράδειγμα δουλειάς και συνεργασίας μαζί μας για όλους τους Δήμους της χώρας», δήλωσε ο Υπουργός στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Καλλονή και μετά από πολύωρη σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου «ΑΡΜΟΣ» για μία σειρά από θέματα που ήδη υπάρχει συνεργασία, για προβλήματα που παρατηρούνται, αλλά και για νέους στόχους.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απορρόφηση εκ μέρους του Δήμου κονδυλίων ύψους 7,5 εκ. ευρώ μόνον από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» για μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας αλλά και για την αντικατάσταση του μηχανοκίνητου στόλου (Πρόγραμμα «Φιλόδημος»), ο Υπουργός χαρακτήρισε πλέον «ώριμο έργο» και εκείνο του σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλονής που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τονίζοντας με νόημα πως ο Δήμαρχος και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του και τον Αναπτυξιακό του Οργανισμό «έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία».


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος από τη μεριά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την αρωγή του στα ζητήματα φυσικών καταστροφών που προέκυψαν και μαζί με τους συνεργάτες του ανέδειξε τα ζητήματα της Βρίσας, των Βατερών, της δασοπροστασίας αλλά και πολλά άλλα μικρά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος δήμος.

«Δεν παρουσιάζουμε εμείς μακέτες, αλλά φωτογραφίες έτοιμων έργων. Καταφέραμε με τη δουλειά μας και εξαντλήσαμε τις δυνατότητές μας να απορροφήσουμε πόρους τόσο από το «Αντ. Τρίτσης» και «Φιλόδημος», όσο και από το ΠΔΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο και έτσι θα συνεχίσουμε…», τόνισε στη δική του δήλωση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου.


Αργά το απόγευμα, ο Υπουργός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο και από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλα το νέο μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου, με ηλεκτρικά και συμβατικά οχήματα για την Καθαριότητα, την Πολιτική Προστασία κ.α. που είχε παραταχθεί σε ειδικό χώρο δίπλα από το Στάδιο «Κώστας Κεντέρης». Έχουν παραληφθεί τέσσερα ηλεκτρικά, τα πρώτα στην Ελλάδα και αναμένονται άλλα 12, έξι ακόμα ηλεκτρικά και έξι συμβατικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καλλονή, ο Υπουργός συναντήθηκε ακόμη με τους εκπροσώπους του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, αλλά και με την Δήμαρχο Λευκονοίκου της Κύπρου Ζήνα Λυσσάνδρου Παναγίδη. Ο Δήμος Λευκονοίκου, είναι αδελφοποιημένος Δήμος με αυτόν της Δυτικής Λέσβου και η Δήμαρχός του φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο νησί.


Παρόντες στη συνάντηση εργασίας του Υπουργού με το Δήμο Δυτικής Λέσβου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αξής, Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, Γιώργος Αλάνης, Κώστας Πάππος, Ζαχαρώ Ιωακείμ, Αφροδίτη Βατή και Ιωάννα Κατανάκη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «ΑΡΜΟΥ» Ταξιαρχούλα Πνακά και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Απόστολος Βαρελτζής.