Επίσημο: Υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστοφας


Μία από τις πρώτες υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές του 2023 που ανακοινώθηκαν επίσημα είναι αυτή του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστοφα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του :

<< Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Μυτιλήνης και να σταθώ μπροστά σε μια αυτοδιοικητική κίνηση, με στόχο την αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας, της λογικής σχεδιασμού, διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου. 

Πεποίθησή μου είναι πως μπορούμε να παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε το σήμερα! 

Κινούμαι έχοντας τον δημότη, τον κάτοικο στο κέντρο του σχεδιασμού και της παρέμβασης και σεβόμενος το βασικό του δικαίωμα να απολαμβάνει μια λειτουργική βιώσιμη πόλη και να έχει ένα ζωντανό χωριό.

Η στόχευση στην ανάπτυξη οφείλει όχι μόνο να μην παραλείπει το τώρα αλλά να βασίζεται σε αυτό, να οικοδομείται σε αυτό.

Προτείνω λοιπόν να κοιτάξουμε ρεαλιστικά το παρόν και να στοχεύσουμε μεσομακροπρόθεσμα, έχοντας παράλληλα διασφαλίσει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε όλους τους δημότες και για όλες τις πτυχές της ζωής τους που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. 

Επίκεντρο ο κάτοικος με όλους τους ρόλους που επιτελεί καθημερινά, ως γονιός, ως πεζός, ως εργαζόμενος, ως μετακινούμενος, ως ποδηλάτης, ως αθλητής. 

Επίκεντρο ο ηλικιωμένος, το παιδί, ο άνθρωπος με αναπηρία.

Πεδίο δράσης, η γειτονιά, η παιδική χαρά, ο αθλητικός χώρος, το πεζοδρόμιο, το μνημείο, το σχολείο.

Κρίνω απαραίτητη τη διαρκή και με κάθε πρόσφορο μέσο παρουσία, πρεσβεύω την “άμεση παρέμβαση” για το σήμερα και “τις διαχρονικές ανάγκες” ως βάση σχεδιασμού μιας βιώσιμης πόλης και δήμου.

Η κίνηση είναι πιστή σε δημοκρατικές αρχές και αξίες: αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, αλληλοσεβασμό! Φιλοδοξεί να αποτελέσει δημοκρατικό τόπο σύγκλισης και συνεργασίας και παραμένει απαλλαγμένη από κομματικούς χρωματισμούς.

Καλώ κάθε πολίτη και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που επιθυμούν ένα αυτοδιοικητικό τοπίο το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αυτές τις αρχές να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. 

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνω στην νέα γενιά, να κάνει τη διαφορά και να δείξει την δυναμική της παρουσία. Να δείξει το δρόμο μπροστά.

Από την πλευρά μου μπορώ να υποσχεθώ αυτό που έχω ήδη πράξει, σκληρή δουλειά, διαρκή παρουσία, εγρήγορση και συνέπεια.

Κοιτάμε μπροστά! >>