Μουντιάλ 2022: Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο διαφορετικά από τα άλλα!


Όπως συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος το 2022 ήρθε η ώρα για το Παγκόσμιο κύπελλο.

Αυτή τη φορά όμως δε θα δούμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπως το έχουμε συνηθίσει, καθώς πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Παρακάτω θα δούμε μαζί γιατί το Μουντιάλ 2022 ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα των προηγούμενων ετών, αλλά και γιατί δε θα πρέπει να το χάσετε, καθώς από ότι φαίνεται θα βιώσουμε ανεπανάληπτες συγκινήσεις και θέαμα για το οποίο θα μιλάμε χρόνια. 

Κανένα ξεκάθαρο φαβορί

Από αγωνιστικής πλευράς υπάρχουν 3 χώρες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου, με αρκετές άλλες να ακολουθούν κατά πόδας. Για εσάς που σας ενδιαφέρει το Στοίχημα στο Μουντιάλ, η Βραζιλία με απόδοση 5.00 φαντάζει ξεκάθαρο φαβορί, καθώς φαίνεται δεμένη ομάδα και με μεγάλους σουπερ σταρ (Neymar, Vinicius, Casemiro και πολλοί άλλοι) που μπορούν να κάνουν την διαφορά στα δύσκολα. Παρόλα αυτά, η Βραζιλία δεν παίζει μόνη.

Από πολύ κοντά ακολουθούν η πρωταθλήτρια του 2018 και πάντα επικίνδυνη Γαλλία, αλλά και η Αγγλία η οποία θέλει επιτέλους να φωνάξει ‘it’s coming home’, μετά από πολλά χρόνια χωρίς τίτλο σε εθνικό επίπεδο. Αν νιώθετε τυχεροί μπορείτε πάντα να πάτε σε επιλογές που πληρώνουν περισσότερο, όπως η πάντα δυνατή Γερμανία, αλλά και το Βέλγιο που τα τελευταία χρόνια έχει μία πολύ ταλαντούχα ‘φουρνιά’ παικτών. Οι αποδόσεις για τις δύο αυτές ομάδες είναι 15.00 και 18.00 αντίστοιχα. Όχι και άσχημα θα λέγαμε!

Το Κατάρ

Πάμε να δούμε τώρα τα βασικά πράγματα που έχουν αλλάξει στο Μουντιάλ του 2022. Για αρχή οι αγώνες δεν διεξάγονται στο καλοκαίρι, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κατάρ. Η τελική φάση θα διεξαχθεί από 20/11 μέχρι 18/12, με τα εθνικά πρωταθλήματα να διακόπτονται για το Παγκόσμιο κύπελλο. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι πολλοί παίκτες θα τα δώσουν όλα με το εθνόσημο, και με δεδομένο ότι θα επανέλθουν στην δράση από τις 26/12 κιόλας, καταλαβαίνει κανείς πόσο θα επηρεαστεί η απόδοσή τους, και κατ’ επέκταση η απόδοση των ομάδων τους, που ποντάρουν πολλά σε αυτούς για το υπόλοιπο της σεζόν.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, το Κατάρ είναι ιδιαίτερη χώρα. Αρχικά και τα 8 γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες βρίσκονται σε ακτίνα μερικών μόνο χιλιομέτρων, άρα οι θεατές δε θα κουραστούν με αμέτρητες εκδρομές μεγάλων αποστάσεων για  να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Κατά δεύτερον, το Κατάρ έχει ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους, για αυτό οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαμονή τους, για να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.