Στις πυρόπληκτες περιοχές της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού ο Σταύρος Μπένος


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνόδευσε  την 10.09.2022 στις πυρόπληκτες περιοχές της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού,  της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και Πρόεδρο του Διαζώματος, τέως Υπουργό, Σταύρο Μπένο, ο οποίος προσκλήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή να παράσχει τις πολύτιμες γνώσεις του στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Βρίσα, στην συνέχεια έγινε επιτόπια αυτοψία στις περιοχές Λαγκάδα και Ρογκάδα που υπέστησαν και την μεγαλύτερη ζημιά από την πρόσφατη πυρκαγιά, συνεχίστηκε στα Βατερά και ολοκληρώθηκε στον Σταυρό.

Στην συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής τους οποίους  ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για το σχέδιο που προτίθεται να προχωρήσει η Περιφέρεια με την συνδρομή του κ. Μπένου, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό αλλά και στην προοπτική μιας αναπτυξιακής ευκαιρίας για την περιοχή.

Η επίσκεψη του κ. Μπένου ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με ευρεία τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν από δω και πέρα.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης, η Προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού, η  Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, Φώτης Κράλλης, ο Οικονομολόγος Σύμβουλος Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και τέως Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Γιώργος Πλακωτάρης.