Βροντερό «παρών» στον Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών από τις εθελοντικές ομάδες της Λέσβου



Βροντερό «παρών» στον Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών που συντονίστηκε σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και του ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έδωσαν οι εθελοντικές ομάδες Λέσβου και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή στήριξε την όλη προσπάθεια με τη συμμετοχή των υπηρεσιών ευθύνης της και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών η σημερινή. Καθαρίζουμε ακτές και βυθό, με ασφάλεια τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μοναδικός σκοπός η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για καθαρές θάλασσες και Ακτές. Μεγαλώσαμε με το σύνθημα «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να προστατεύουμε έτσι το περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία, συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές, όλους τους πολίτες μα πρώτα απ’ όλα αυτά τα λιλιπούτια μικρά πλασματάκια ,πρωταγωνιστές της δράσης , για τη συμμετοχή τους καθώς χάρη σε Εκείνους οι καθαρισμοί μετατρέπονται σε φάρο ελπίδας που οδηγεί και εμπνέει.


Η διάθεση τους και η αυθεντική πρόθεση προσφοράς αποτελεί κοινωνική δύναμη η οποία αξιοποιούμενη μετατρέπεται σε πραγματικά ωφέλιμο έργο. Η συνολική δράση των συνειδήσεων όλων εκείνων που θέλουν να προσφέρουν, υπαρκτή, ρεαλιστική και ταυτόχρονα σημαντική. Πολλαπλασιαζόμενη δε, αποκτά νόημα και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για κάθε κοινωνία. Η ιδέα του Εθελοντισμού μεταβιβαζόμενη από γενιά σε γενιά αποτελεί τεράστια διδαχή, μεγάλη παιδαγωγική αξία»!