Το παιχνίδι παίζεται αλλιώς αυτή τη φορά



Η ενορχηστρωμένη και επί παντός επιστητού το τελευταίο διάστημα επίθεση που δέχεται η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσωπικά, είναι προφανές ότι έχει στόχο τις εκλογές σε 13 μήνες για την Αυτοδιοίκηση και την προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει η κατάσταση. Το γεγονός βέβαια ότι γίνεται με άσφαιρα πυρά χωρίς ουσιαστικά κανένα νόημα και καμία σοβαρή άποψη, καταδεικνύει και την προχειρότητα της αλλά και το σκεπτικό αυτών που την εξαπολύουν. Δείχνει βέβαια και στους πιο σκεπτόμενους πως ενδεχομένως να λειτουργήσουν αν έρθουν στην εξουσία όλοι αυτοί που έχουν «συμμαχήσει» κατά του Μουτζούρη. 

Αφού λοιπόν είδαν και απόειδαν ότι δεν πιάνει η σπέκουλα για την τουριστική προβολή, αφού δεν έπιασε η συναυλία του Ρόκου, δεν θα πιάσει όπως φαίνεται ούτε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Χίου, ξεκίνησε η προπαγάνδα με την εμπλοκή της ΝΔ στο παιχνίδι. 

Στοχευμένα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών από ΜΜΕ των Αθηνών, που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για το τι γίνεται στην Περιφέρεια και τα οποία αναπαράγονται από τους τοπικούς «εχθρούς» του Μουτζούρη, προσπαθούν να βάλουν την ΝΔ, τον Αθανασίου, τους Υπουργούς και τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ (καλά όχι όλους κάποιοι είναι ήδη) στο Βόρειο Αιγαίο απέναντι στον Μουτζούρη. Στόχος να μην είναι ο Μουτζούρης ο εκλεκτός της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές προφανώς με στήριξη, να διασπαστεί το μέτωπο Μουτζούρη – Αθανασίου που δεν χάνει όπως αποδείχτηκε και να μπουν εκείνοι στο κάδρο αναζητώντας σανίδιο σωτηρίας, μέσω ενός πολυκομματικού συνδυασμού με βάση όμως την ΝΔ. 

Έτσι το «επιχειρησιακό σχέδιο» προσπαθεί με ανακριβή δημοσιεύματα να βάλει απέναντι στον Μητσοτάκη τον Αθανασίου για χάρη του Μουτζούρη και να «τρομοκρατήσει» Υπουργούς που έρχονται στο νησί, ότι δεν πρέπει να έχουν σχέσεις και επαφές με τον «κακό Περιφερειάρχη». Και στην συνέχεια να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι σωτήρες να βάλουν τα στήθη τους μπροστά, να πάρουν την στήριξη τους και να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. 

Βέβαια τα επιχειρησιακά σχέδια τέτοιου είδους για να επιτύχουν χρειάζονται καλό σχεδιασμό, ανθρώπους ικανούς να τα φέρουν εις πέρας και κάποια δόση αλήθειας τουλάχιστον. 

Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. 

Ωστόσο είναι μια βασική λεπτομέρεια που διαφεύγει σε όλους αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας στην Περιφέρεια στις επόμενες εκλογές. Το γεγονός ότι οι Εθνικές Εκλογές προηγούνται των Αυτοδιοικητικών. Και μάλιστα δεν θα γίνουν μήνες πριν άμεσα δηλαδή, αλλά την άνοιξη του 23’, ελάχιστα δηλαδή πριν τις Αυτοδιοικητικές. 

Και επειδή θα είναι και διπλές, θα φτάσουμε μέσα στον Ιούλιο για να τελειώσουμε, αν τελειώσουμε με αυτές. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα ψηφοδέλτια στην Αυτοδιοίκηση θα κλείσουν υποχρεωτικά τον Ιούνιο, θα ξέρουν άπαντες ποιος είναι με ποιόν, ποιος έχει συμμαχήσει με ποιόν και ποιος θα στηρίξει ποιόν. Και αναλόγως θα διαμορφωθούν και οι συσχετισμοί. 

Στην Λέσβο ο Αθανασίου δεν έχει πρόβλημα εκλογής αλλά θέλει να «κλείσει» την πολιτική του καριέρα στην τελευταία του τετραετία προφανώς ενισχυμένος και δείχνοντας στην ΝΔ ποιος είναι το «αφεντικό» στο νησί. 

Από την άλλη στην Χίο και στην Σάμο, δυο μονοεδρικές πλέον, κάθε ψήφος μετρά. Και προφανώς μετρά παραπάνω σε σχέση με το 2019, καθώς τώρα το κλίμα δεν είναι υπέρ της ΝΔ όπως τότε. 

Με τα παραπάνω δεδομένα τα οποία δεν αμφισβητούνται, συμπεραίνει κανείς ένα πράγμα. Ότι η ΝΔ που κάποιοι προσπαθούν να την βάλουν απέναντι στον Μουτζούρη είναι αυτή που «καίγεται» για να έχει καλές σχέσεις και την στήριξη του. 

Γιατί καλώς η κακώς ο νυν Περιφερειάρχης έχει δυναμική που μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο. Αντίθετα όσοι βρίσκονται στο άλλο στρατόπεδο, προσπαθώντας να λάβουν την στήριξη της ΝΔ, δεν είναι καν ψηφοφόροι της. Πέραν του ότι δεν έχουν καμία απολύτως δυναμική. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε υποψηφίους, αλλά και σε παράγοντες που έχουν συμμαχήσει στην ίδια λογική. 

Στην ΝΔ δεν είναι ούτε χαζοί, ούτε έχουν τάσεις αυτοκτονίας. Και ειδικά σε αυτή την περίοδο που η κάθε ψήφος παίζει ρόλο. Το ίδιο και στα υπόλοιπα κόμματα. Η συγκυρία το έφερε έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές, η Αυτοδιοίκηση θα βγάλει Κυβέρνηση και όχι η Κυβέρνηση Αυτοδιοικητικούς. Και αυτό ας το κρατήσουν καλά κάποιοι…

ΥΣ: Μην ακούτε αριστερά και δεξιά σενάρια και παραπολιτικά. Κανείς δεν έχει πρόσβαση ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στην Χαριλάου Τρικούπη, ούτε στην Κουμουνδούρου. Απλά κάποιοι μας θεωρούν πολιτικά ιθαγενείς ..