Στην Αγίασο Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου Κοίμησης της Θεοτόκου


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου Κοίμησης της Θεοτόκου στη Λέσβο. Την Κυριακή 14.8.2022  παραμονή της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης, παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στη Πέτρα Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά. Τη Δευτέρα 15.8.2022 παρακολούθησε την Αρχιερατική Πανηγυρική θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Αγίας Σιών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προσκυνήματος Αγιάσου. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Βιομηχανίας Παναγιώτης Χριστόφας.

Με την ολοκλήρωση των Θρησκευτικών εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές  της Ορθοδοξίας . Εορτάζουμε την επέτειο της ανάμνησης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Της Μητέρας του Θεού, της Παναγίας μας,  που όλοι στρέφουμε το βλέμμα και ακουμπάμε τη ψυχή μας όταν  δοκιμασίες μας ταλανίζουν. Είναι το καταφύγιο όλων και το ύψος το δυσθεώρητο που υψώνουμε το βλέμμα , αναζητώντας τη βοήθεια, τη μεσιτεία  και παρέμβαση της  , ώστε να ανακουφιστούμε από τα δεινά που αντιμετωπίζουμε. Παράλληλα  σαν σήμερα στις 15 Αυγούστου του 1940, είχαμε και ένα αιφνίδιο εχθρικό  γεγονός για την Ελλάδα , τον τορπιλισμό του καταδρομικού Έλλη στη Τήνο. Και τότε η χώρα αντιμετώπιζε προκλήσεις από τους εχθρούς της και τότε ο Ελληνισμός στάθηκε δυνατός όπως πάντα όταν το απαίτησαν οι συνθήκες. Εύχομαι χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου  και ιδιαίτερα τους εορτάζοντες και εορτάζουσες  . Η προστασία και η βοήθειά της Θεοτόκου να φθάνει πάντα σε όλους.»