Ολοκλήρωση του δρόμου από την Γέφυρα κρεμαστής έως τον ΕΟ Καλλονής Πέτρας και του Αρχοντικού Τζανου


Ένα ακόμη οδικό έργο ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Λέσβου, το οποίο ωστόσο μειώνει σημαντικά και την απόσταση προς Πέτρα, Άναξο και Μόλυβο για όσους κατευθύνονται από Μυτιλήνη και Καλλονή, παραδίδεται προς χρήση, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου να επισκέπτεται μέσα στο σαββατοκύριακο τον ολοκληρωμένο πια δρόμο της «Κρεμαστής» στην Αγία Παρασκευή, έως την ΕΟ Καλλονής Πέτρας.

Ο μήκους 4 χλμ. δρόμος που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2021, διαμορφώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε με κόστος που άγγιξε τις 700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Η μελέτη και επίβλεψη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Αλάνη, να τονίζουν πως αυτό το έργο είναι μόνο ένα από εκείνα που έχουν προγραμματιστεί ή ήδη εκτελούνται.

«Μια σειρά - πάνω από 15 σε αριθμό προς το παρόν - από σημαντικούς αγροτικούς δρόμους, συνολικού μήκους πάνω από 70 χλμ. θα βελτιωθούν και θα ασφαλτοστρωθούν. Κάποιοι τελείωσαν ήδη, κάποιοι εκτελούνται, κάποιοι θα συμβασιοποιηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες και κάποιοι θα δημοπρατηθούν πολύ σύντομα. Συνολικό κόστος, περίπου 10 εκ. ευρώ. Οι δρόμοι αυτοί θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των αγροτών, των κτηνοτρόφων αλλά και των επισκεπτών μας και θα μας απαλλάξουν από τις συντηρήσεις κάθε χρόνο, που αντέχουν μέχρι τις πρώτες βροχές και έχουν δαπανηθεί διαχρονικά εκατομμύρια χωρίς αποτέλεσμα», σχολίασε ο Δήμαρχος με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του δρόμου από Γέφυρα Κρεμαστής έως Επαρχιακή οδό Καλλονής Πέτρας.

Παράλληλα, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο διατηρητέο και εμβληματικό κτήριο του Μανταμάδου, στο «Αρχοντικό Τζάνου». Ο Δήμαρχος για αυτό το έργο έσπευσε να ευχαριστήσει δημόσια τον Π. Παρασκευαϊδη για την ουσιαστική συμβολή του στην επισκευή του κτηρίου.