Ολοκληρώθηκε το 10ο ΑΡΙΩΝ Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου


Το επετειακό 10ο ΑΡΙΩΝ Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, έφτασε στις 7 Αυγούστου στο τέλος του.


Εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, παραθεριστές και νέοι κιθαρίστες που ήρθαν ειδικά για το φεστιβάλ από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αγκάλιασαν με την παρουσία τους την ημερίδα, τις καθημερινές συναυλίες και τις εκπαιδευτικές δράσεις του Αρίωνα, επιβεβαιώνοντας τη γόνιμη σύνδεση του φεστιβάλ με την πολιτιστική ζωή του τόπου.


Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, που ταξίδεψαν μέχρι το Μόλυβο από την Αμερική και την Ευρώπη, μοιράστηκαν την τέχνη τους, τις δημιουργίες τους, τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και γοήτευσαν το κοινό του φεστιβάλ. Πολύτιμο αντίδωρο, η ομορφιά του νησιού, η απλότητα και η φιλοξενία των Μολυβιατών.


Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου κλείνει για μια ακόμα χρονιά τον Αρίωνα, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και ανανεώνει το ραντεβού του με προσήλωση στους υψηλούς στόχους του.


Το 10ο ΑΡΙΩΝ Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER.


Είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. 


Επίσης, έχει την υποστήριξη της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή και στηρίζεται από διάφορους φορείς και χορηγούς.