Τοποθετήθηκαν τα πρώτα "Seatrac" στην Σκάλα Ερεσου


Ξεκίνησε από τη Σκάλα Ερεσού η εγκατάσταση «Seatrac» στις επιλεγμένες παραλίες της Δυτικής Λέσβου στο πλαίσιο της «Δημιουργίας Προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα».

Η υποδομή στη Σκάλα Ερεσού θα είναι πλήρως λειτουργική την επόμενη Τετάρτη και παράλληλα γίνεται η αντίστοιχη εγκατάσταση στην παραλία της Σκάλας Καλλονής, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη του έργου οι επιλεγμένες θέσεις για τη δημιουργία ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, είναι οι παραλίες του Μολύβου, της Σκάλας Ερεσού, του Σιγρίου, της Σκάλας Καλλονής και της Πέτρας.

Κάθε μία υποδομή περιλαμβάνει: – Αποδυτήρια – ντους για ΑμεΑ – Χώρους σκίασης – Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα – Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα καθώς και ειδικές κάμερες που διαβλέπουν τον επιτρεπτό κυματισμό, προκειμένου το θαλάσσιο ειδικό κάθισμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Η επιλογή των θέσεων έγινε με κριτήρια όπως η ύπαρξη φυσικών χαρακτηριστικών που να τις καθιστούν προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι προσφερόμενες σε αυτές ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, η επαρκής παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που διαθέτουν, η υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσιάζουν και η αντιπροσωπευτική τους κατανομή στο σύνολο της διαθέσιμης για κολύμβηση ακτογραμμής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ότι το έργο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία για το κοινωνικό του πρόσημο και αποτελεί μία ακόμη επιτυχία της σοβαρής δουλειάς του Δήμου που μέσα σε διάστημα δύο ετών κατόρθωσε να εξασφαλίσει 11 Γαλάζιες Σημαίες στις πανέμορφες ακτές της Δυτικής Λέσβου