Ευθείες βολές του προέδρου του Αιολικού κατά του Δήμου Μυτιλήνης για την παραχώρηση των γηπέδων και τις συναυλίες στον ΤαρλαΔήλωση Του Προέδρου Του Αιολικού Τζιμ Αντωνάκα

Επειδή πολλοί φίλαθλοι του Αιολικού αγωνιούν, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω δημόσια στις ανησυχίες τους για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον Αιολικό, την έδρα του και τα γήπεδα που θα προπονείται στη διάρκεια της φετινής περιόδου. 


Μετά τη χθεσινή μας ανακοίνωση, λάβαμε σήμερα τις απαντήσεις από τον ΝΠΔΔ Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης στα -από 13 Ιουνίου- αιτήματα μας για την παραχώρηση του Σταδίου Μυτιλήνης (ως πρώτης έδρας), του Γηπέδου Παπάδου Γέρας (ως εναλλακτικής έδρας) και του Γηπέδου «Γ. Σκούφος» για τις προπονήσεις μας. 


Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως, το Γήπεδο «Γ. Σκούφος» βρίσκεται υπό ανακατασκευή και δεν μπορεί να μας δοθούν ώρες προπόνησης σε αυτό, κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Να σημειωθεί ότι ήταν το γήπεδο, όπου πέρυσι πραγματοποιούσαμε 3 με 4 προπονήσεις εβδομαδιαίως. 


Ως προς το Στάδιο Μυτιλήνης, η επίσημη απάντηση αναφέρει ότι λόγω εργασιών για την κατασκευή του νέου ταρτάν και της ετήσιας συντήρησης του θα είναι έτοιμο προς παραχώρηση μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, για τις δυο προπονήσεις που μας επιτρέπονται εβδομαδιαίως (Πέμπτη και Παρασκευή). 


Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν, έστω και μετά από 1 μήνα, αν και χρειάστηκε να τους στεναχωρήσουμε με την ανακοίνωση μας. Και τους ευχαριστώ γιατί κάνουν πλέον ξεκάθαρο ότι ο Αιολικός δεν ψάχνει γήπεδα προπόνησης στην Αθήνα επειδή το θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί ο Δήμος Μυτιλήνης να του παρέχει καθημερινά 1,5 ώρα σε ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα για τις ανάγκες του. Μας αναγκάζουν οι συνθήκες να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, με μεγάλο μάλιστα οικονομικό κόστος, όπως κάναμε και πέρυσι όταν επί 17 ημέρες μεταφερθήκαμε ως οργανισμός στην Αθήνα, ώστε να εξασφαλίσουμε τα απολύτως απαραίτητα για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας. Αυτό εμάς μας στεναχωρεί περισσότερο απ’ ότι ισχυρίζονται οι αποδέκτες της χθεσινής μας ανακοίνωσης για το περιεχόμενο της. 

Σε ότι αφορά το Στάδιο Μυτιλήνης, από τη στιγμή που θα παραδοθεί προς χρήση μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, αυτό σημαίνει στην πράξη πως πρέπει να ακυρώσουμε τις δυο φιλικές αναμετρήσεις με ομάδες της SL2 που προγραμματίζαμε στη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Δυστυχώς, οι φίλαθλοι του Αιολικού δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομάδα μας στη Μυτιλήνη πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως έγινε πέρυσι με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’. Τουλάχιστον θα απολαύσουν συναυλίες στον «Ταρλά»…


Μετά από 3 χρόνια ενασχόλησης μου με τον Αιολικό, το βλέπω πια καθαρά. Δεν μας υπολογίζουν. Είναι ολοφάνερο ότι ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό, παρότι αποδεδειγμένα προσφέρουμε διοικητική σταθερότητα, διατηρώντας τον Αιολικό σε υψηλό επίπεδο, αλλά και μέσω της Ακαδημίας μας έχουμε ανοίξει νέους δρόμους προς τη Λέσβο χάρη στον αθλητικό τουρισμό, φέρνοντας κάθε καλοκαίρι στο νησί μας επισκέπτες από το εξωτερικό. Εντάξει, θα μου πείτε δεν είναι και Πάριος, Πλούταρχος, Οικονομόπουλος…


Εύχομαι μόνο τα έργα να ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών που μας έχουν ανακοινωθεί, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε και κάποια παιχνίδια μακριά από τη φυσική μας έδρα.


Κάνω αυτή τη δήλωση σήμερα, γιατί θεωρώ δίκαιο να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον σύλλογο. Αιολικός εξάλλου δεν είναι μόνο οι μεταγραφές ή μια ομάδα που εμφανίζεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Ο Αιολικός έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, με ανάγκες, υποχρεώσεις, αλλά και προσδοκίες. 


Δυστυχώς, αν και διεκδικούμε τα απολύτως απαραίτητα, τα αυτονόητα για μια ποδοσφαιρική ομάδα Γ’ Εθνικής με όνειρα και φιλοδοξίες, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε στον τόπο μας. Χορτάσαμε υποσχέσεις, αλλά η αβεβαιότητα στον προγραμματισμό μας είναι έντονη. Πρέπει οι φίλαθλοι μας να το γνωρίζουν. Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…


Τζιμ Αντωνάκας


*Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Αιολικού με τον Γεν. Γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στον «Ταρλά»