Μυτιλήνη: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση “Συμβαίνει και εδώ” για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Α21, στα πλαίσια του έργου ''Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων'' «Human trafficking» και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης,  την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης με θέμα “Συμβαίνει και εδώ” για να αναδείξουν το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η προβολή αυτού του ζητήματος αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αφορά την εκμετάλλευση ευάλωτων ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών με σκοπό το κέρδος. Η τηλεφωνική γραμμή που έχει δημιουργηθεί για να καταγγέλλονται αυτά τα προβλήματα είναι η 1109. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης με πρόεδρο την Αλεξανδρή Δήμητρα μέσω του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών προσπαθεί να συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη και θεραπεία ατόμων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα καθώς και της έμφυλης βίας.


Οι κακοποιημένες γυναίκες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΕΣ!

Ο Ξενώνας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, λόγω της ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία της βίας και ειδικότερα, κατά την περίοδο της κρίσης, προστατεύοντάς τους από τον θύτη. Ο  Ξενώνας παρέχει ασφάλεια στις φιλοξενούμενες γυναίκες και στα παιδιά τους, με την τήρηση του απορρήτου σε ότι αφορά τα στοιχεία του Ξενώνα, διεύθυνση και τηλέφωνο, και της ανωνυμίας των κακοποιημένων γυναικών. Εκτός από φιλοξενία και ασφάλεια, παρέχει ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ!

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 (αστική χρέωση) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, για υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να σταματήσεις μόνη σου τη βία!

ΜΠΟΡΕΙΣ, όμως, να αντιδράσεις,

να αντισταθείς!