Τα είπαν σε εξαιρετικό κλίμα για τα έργα ανάπτυξης στην Λέσβο Μουτζουρης - Καραμανλής



Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα 24.6.2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή συνοδευόμενο από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιο Καραγιάννη και από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη παρουσία των Δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και εκπροσώπων παραγωγικών και οικονομικών Φορέων της Λέσβου .


 Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε την ηγεσία του Υπουργείου και αφού αναφέρθηκε στη βελτίωση που υπήρξε στο Μεταναστευτικό –Προσφυγικό ζήτημα χάρις στη διαχείριση που έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση τόνισε:

«Θέλω να σημειώσω ότι η συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια με το Υπουργείο σας κύριε Υπουργέ είναι αρίστη και βρίσκουμε ευήκοο ους σε κάθε αίτημά μας» Ακολούθως ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της επίσπευσης διευθέτησης των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του οδικού άξονα Αγίας Παρασκευής – Πέτρας, ένα έργο πνοής που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της Νότιας Παράκαμψης για το οποίο σημείωσε πως θα πρέπει επίσης να υλοποιηθεί καθώς αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα που αφορά όλη την Λέσβο και θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης.


Ακολούθησε επίσκεψη στη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής , όπου ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Περιφερειάρχη και από τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη, για το έργο του οδικού άξονα Αγίας Παρασκευής - Πέτρας ενώ στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης συνόδευσε τον κ. Καραμανλή στα εργοτάξια των έργων που ολοκληρώνονται και συγκεκριμένα του Άξονα Καλλονής - Σιγρίου και στο Λιμάνι του Σιγρίου.