Μέρες Πάσχα για τους Ανιχνευτές Προσκόπους της Μυτιλήνης


Σειρά δράσεων πραγματοποίησαν τις μέρες του Πάσχα οι Ανιχνευτές (Πρόσκοποι μεγάλοι έφηβοι) της Μυτιλήνης από το 2ο Σύστημα Προσκόπων και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

Στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δράση επαγγελματικού προσανατολισμού με αντικείμενο το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Ακολούθησε δράση ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις σε συνεργασία με το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ της Μυτιλήνης. Σε αυτήν επί ώρες συζήτησαν με τους ειδικούς για τα θέματα κάθε λογής εξαρτήσεων (ουσίες, αλκοόλ, ίντερνετ και άλλες) και τους κινδύνους από αυτές.

Τέλος τη Λαμπροβδομάδα πραγματοποίησαν δράση ζωής υπαίθρου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σε ένα μοναδικό Ανοιξιάτικο τοπίο οι Ανιχνευτές γνώρισαν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της περιοχής και τα μνημεία της, «ψάχνοντας το χαμένο αιολικό κιονόκρανο».

Στο μοναστήρι του Ταξιάρχη, στο παρεκκλήσι του Ταξιάρχη, στο γεφύρι της Κρεμαστής, στον παλιό λιθόστρωτο δρόμο από το γεφύρι ως το χωριό, στην εκκλησία του χωριού και στα ντουβάρια των σπιτιών του.

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν για τη συνεργασία την Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη και τους ανθρώπους του, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Αγίας Παρασκευής για τη φιλοξενία στον ξενώνα του χωριού.