Πλούσιες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»

Την Κυριακη 22 Μαΐου 2022 στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στη Σκάλα Λουτρών, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη κληρονομιά της ιστορίας μας» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, την Κοινότητα Λουτρών και τους Αιολείς.  

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022  θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός Ζωγραφικής και έκθεσης σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Λουτρών.  Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και  Δ΄ θα διαγωνιστούν στην ζωγραφική με θέμα:

«Ζωγραφίστε κάτι που σας εντυπωσίασε κατά το τρέχον έτος» 

και οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄  στην Έκθεση με θέμα:

«Τι γνωρίζετε για την Μ. Ασία και τους πρόσφυγες του 22» 

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00 διοργανώνουμε, «Βραδιά παραμυθιού», με κείμενα, παιχνίδια και παραμύθια από την Μ. Ασία με την θεατρολόγο κ. Νάσια Δαφιώτη και τον μουσικό κ. Γρηγόρη Μολυβιάτη  στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922».

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 διοργανώνουμε τον 11ο «Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης» με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γέρας και Αθηνών.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και ώρα 19.00 στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης. 

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 και ώρα 19.30 στον αύλιο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπων Μνήμες, 100 χρόνια μετά…» που θα περιλαμβάνει, αφηγήσεις Μικρασιατών προσφύγων 2ης και 3ης γενιάς, θα είναι πλαισιωμένη με την παραδοσιακή ορχήστρα της κ. Βασιλικής Παπαγεωργίου, καθώς και με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, στις 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και εν συνεχεία θα γίνει η περιφορά της εικόνας μέχρι το "Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922", όπου θα επακολουθήσει συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης με τίτλο «Μικρασία χαίρε».

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 το πρωί που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας θα τελεσθεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022  σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα τα ψυχής μας».