Μεγάλη επιτυχία στο 6th Lesvos Enduro MTB στην Αγιάσο

Μετά από ατελείωτες προετοιμασίες μηνών, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για το 2022 στο νησί, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Το 6th Lesvos Enduro MTB 2022 κατάφερε να γίνει καλύτερο από κάθε έως τώρα διοργάνωση. Με 130 αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, πολλές από τη γειτονική Χίο, Λέρο, Ναύπακτο, αλλά κι από Τουρκία και Βουλγαρία καθώς επίσης και με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, άνδρες και γυναίκες, το επίπεδο του αγώνα ανέβηκε στην κορυφή. Μόνο στις 10 γυναικείες συμμετοχές υπήρχαν 2 πρώην Πρωταθλήτριες! Η Βάσω Λαζοπούλου από την Ελλάδα και η Veneta Zaharieva από τη Βουλγαρία. Ο αγώνας είναι το πρώτο σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro ΜΤΒ "Enduro Greek Series" και ήταν ο πρώτος αγώνας του 2022 στην Ελλάδα.

Ο χώρος που έλαβε μέρος, οι πλαγιές του Ολύμπου, είναι το καταλληλότερο μέρος για να κρατήσει στις μνήμες όλων τις καλύτερες εικόνες. Ο καταπράσινος ανοιξιάτικος καστανιώνας της Αγιάσου πνιγμένος στην πυκνή βλάστηση, το πράσινο, τα νερά, τα πανέμορφα μονοπάτια στο ψηλότερο βουνό της Λέσβου, αποτέλεσε το καταλληλότερο σκηνικό για να μεταφερθούν εικόνες ομορφιάς από όσους επισκέφθηκαν το νησί αυτές τις μέρες σ' ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να εντυπωσιάσουν όλους τους θεατές, συγγενείς και φίλους που κατέλαβαν τα μονοπάτια για να απολαύσουν το θέαμα που προσφέρουν οι καλύτεροι αναβάτες του χώρου.

Ο Πο. Συ. Λέσβου ανέλαβε ένα τεράστιο έργο και μετά βεβαιότητας, το έφερε όχι απλά εις πέρας αξιοπρεπώς, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα Enduro MTB που έχει γίνει ποτέ στη Λέσβο η οποία ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco είναι ιδανικός τόπος για ορεινή ποδηλασία κι έκανε το νησί να ακουστεί στις άκρες του Enduro MTB κόσμου και όχι μόνο. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που κατάφεραν και τερμάτισαν την διαδρομή των 22 χιλιομέτρων, με τα 1.000+ υψομετρικά και τα 4 απαιτητικά μονοπάτια που το Lesvos Ride είχε προετοιμάσει με τέλειο τρόπο. Τέλεια σήμανση (πολύ σημαντικό σ' αυτούς τους αγώνες) και προετοιμασία διαδρομών που πρόσφερε την απαραίτητη ικανοποίηση στους αγωνιζόμενους αυτού του επιπέδου. Οι τολμηροί αναβάτες έφτασαν από την εκκίνηση στα 197 μέτρα υψόμετρο, μετά στα 880 και τερμάτισαν στα 427.

Συγχαρητήρια σε όσους στήριξαν αυτή την αθλητική διοργάνωση, η οποία διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του νησιού μας, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με συνδιοργανωτές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Unesco Lesvos Geopark, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον ΝΠΔΔ Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυτιλήνης και το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου.

Σημαντικό ρόλο για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης έπαιξε η τεράστια ανταπόκριση από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, επιχειρήσεις αλλά και πολλά μέλη και φίλους του ποδηλάτου στη Λέσβο. Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό! Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς αλλά και τους εθελοντές που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση αυτού του επίπεδου στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς του Πο. Συ. Λέσβου:  Eco Technology by Korakas GROUP, Δημήτρης Ευστρ. Κατζουρίδης, Χρωματοπωλείο ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗΣ, Vitex, Elysion Hotel, Anagno Cycles, Ticket2Ride, Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια, Kassimatis Cycling, Peugeot Μυρσινιάς ΑΒΕΕ, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς του αγώνα: Κρεοπωλείο Πάρις Αλεξανδρής για τα λαχταριστά λουκάνικα που προσφέρθηκαν στους αγωνιζόμενους μετά τον αγώνα, Ζαχαροπλαστείο Πανταζής για τα γλυκά του πάρτι του Σαββάτου, Fast Movers και τον Αλέκο Αθηνέλλη για την παραχώρηση ενός φορτηγού για το lift των αθλητών,  το Φυσικοθεραπευτήριο  του Παναγιώτη Λιβανίου Ψούχλου για τις υπηρεσίες του στους αθλητές, το Visit Agiasos και την ομάδα του, το Λέσβος χωρίς πλαστικά,  το Ταβερνείον Το Μυτιληνάκι για την παραχώρηση του χώρου για το πάρτυ, το Kismet cafe για την φιλοξενία της γραμματείας και τους μοναδικούς λουκουμάδες, την ποτοποιία  Σπέντζα και τον Δημήτρη Σπέντα για το κέρασμα στους καλεσμένους μας μετά τον αγώνα καθώς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες HELLENIC SEAWAYS και BLUE STAR FERRIES για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τέλος ευχαριστούμε την ομάδα του Enduro Greek Series που μας εμπιστεύτηκε την πρώτη διοργάνωση της χρονιάς και την Lesvos Ride που ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα ρύθμισε την κάθε λεπτομέρεια στην εντέλεια.  

Όλοι μαζί συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο στην διεξαγωγή του αγώνα αλλά και στο να κάνουν ευχάριστη κι αξέχαστη την διαμονή και τη φιλοξενία των αγωνιζομένων στη Λέσβο.