Και επίσημα υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ο Σταμάτης Μαλελης (ΒΙΝΤΕΟ)


Την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης από την Μυτιλήνη.

Όπως ανακοίνωσε, ξεκινά τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανεξάρτητα από το τι θα κάνει και ποια επιλογή θα το ΚΙΝΑΛ απ'όπου προέρχεται. Ο κος Μαλέλης στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης τόνισε πως η υποψηφιότητα του είναι καθαρά ανεξάρτητη καί θα έχει επαφές με όλο το κομματικό φάσμα εκτός φυσικά της ακροδεξιάς.

Ο Σταμάτης Μαλέλης και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές είχε εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος «αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε, λόγω πιέσεων του κόμματος να κατέβει υποψήφιος βουλευτής» όπως είπε σήμερα ο ίδιος για να συμπληρώσει «θα μπορούσα να πω αυτό που λέει και ο λαός μας "κάθε εμπόδιο για καλό''».

Ο κ. Μαλέλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι βασικοί του στόχοι είναι: ·

*Η εκπόνηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου.
· Η πραγματική διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
· Η κινητοποίηση, χωρίς αποκλεισμούς, όλων των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών μας.
· Η βιώσιμη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και επικίνδυνες κορώνες.
· Η εκπόνηση επικοινωνιακού σχεδίου για την ανάδειξη του Βορείου Αιγαίου ως προορισμού για τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό.
· Η ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού θησαυρού των νησιών μας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του γίνεται τώρα, καθώς θεωρεί πως το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση.