Μαθητής του Δημοτικού σχολείου Θερμής βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού


Ο μαθητής της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής Άγγελος Τζαννής, από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, διακρίθηκε στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Ανακαλύπτοντας την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».

Το έργο του «Η καταστροφή του Αϊβαλιού το 1821» τιμήθηκε με 3ο βραβείο στην κατηγορία μαθητών 6-10 χρονών.

Στον διαγωνισμό αυτό, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας καλούνταν να αποτυπώσουν σε ζωγραφικά τους έργα στιγμιότυπα από την τοπική ιστορία της περιοχής τους (συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τοπωνύμια, μνημεία ή χαρακτηριστικές εικόνες).

Τα έργα θα έπρεπε να δημιουργηθούν με κολάζ, το οποίο μπορούσε να είναι επιζωγραφισμένο. Ο Άγγελος διάλεξε μια εικόνα του Αϊβαλιού από το γνωστό κόμικ του Soloup, στην οποία κόλλησε έναν σκεφτικό Αϊβαλιώτη παλληκαρά (από σκίτσο του Φώτη Κόντογλου) και μια προσφυγομάνα που κρατά σκεφτική το παιδί της.

Ύστερα επιζωγράφισε τον ουρανό και τη θάλασσα με μελανά χρώματα και έκανε τις φλόγες και τους καπνούς της πυρκαγιάς, όπου παρέδωσαν οι Τούρκοι την ιστορική πολιτεία.

Στην κατηγορία 11-14 χρονών: Μυρσίνη Καραδημητράκη, Μιχαέλλα Καραδημητράκη, Δημήτρης Καραχαρίσης, Χρήστος Λημνιός και Γιώτα Γιαννάκα.

Στην κατηγορία 6-10 χρονών: Κυριάκος Κυρου