Οι εκλογές στην ΕΠΣΛ: Οι εκλογές είναι ποδοσφαιρικές όχι κομματικές



γράφει ο Γιώργος Στεφάνου

 

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου προκηρύχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με το υπάρχον συμβούλιο να παραμένει ως έχει.

Η παραίτηση πριν από μερικούς μήνες του Κυριάκου Πετρέλλη από την θέση του Προέδρου, είχε αφήσει κενό το οποίο μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου ήρθε η ώρα να καλυφθεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι υποψηφιότητες θα είναι δυο και μάλιστα η «μάχη» θα γίνει ανάμεσα σε δυο συνοδοιπόρους μέχρι σήμερα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αλλά και στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Παντελής Βερρής και ο Σταύρος Γρυππιώτης όπως όλα δείχνουν θα είναι οι δυο υποψήφιοι για την Προεδρία, παρά το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο στις εκλογές ήταν στην ίδια παράταξη, με μπροστάρη για Πρόεδρο τον Βερρή. Τι άλλαξε μέσα σε μερικούς μήνες και ο Γρυππιώτης θέλησε να αναλάβει τα ηνία και να γίνει εκείνος Πρόεδρος ενώ μέχρι πρότινος υπεραμύνονταν και στήριζε την υποψηφιότητα Βερρή, δεν είναι επί του παρόντος.

Φήμες πάντως λένε ότι ο επί σειρά ετών παράγοντας του Αιολικού, τα έχει βρει με τον Σταύρο Ψαρρόπουλο και οι δυο τους θα βρεθούν απέναντι από τον σημερινό Γραμματέα της ΕΠΣΛ 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν επίσης τους δυο τέως Προέδρους ΕΠΣΛ και Αιολικού, να επιθυμούν να δώσουν πολιτική χροιά στις εκλογές αυτές, ζητώντας πολιτικές παρεμβάσεις και… κομματική στήριξη, καθώς ως γνωστόν ανήκουν στην ΝΔ ενώ από την άλλη ο Π. Βερρής προέρχεται και ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της ΕΠΣΛ επιχειρείται να πολιτικοποιηθούν και τα σωματεία να επιλέξουν τον Πρόεδρο με βάση τον κομματικό χώρο στον οποίον ανήκει. Ο λόγος που γίνεται αυτό βέβαια είναι προφανής και δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Όταν ποδοσφαιρικά δεν μπορείς να πείσεις τα σωματεία να σε ψηφίσουν προσπαθείς να τα πείσεις μέσω τρίτων βάζοντας τους να επιλέξουν όχι Πρόεδρο αλλά κόμμα.

Μόνο που μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, το κόμμα και το κάθε κόμμα θα νίψει τας χείρας τους και τα σωματεία θα μείνουν με τον Πρόεδρο που επέλεξαν. Και όχι με το κόμμα. Και αυτό ξέρουν όλοι τι σημαίνει. Για να τελειώνουμε όμως σήμερα με τα… κομματικά παιχνίδια.

Τα κόμματα και οι πολιτικές ιδεολογίες είναι για τις Εθνικές Εκλογές και μόνο. Ακόμη και στις αυτοδιοικητικές έχουν πλέον πάψει να παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Οι εκλογές στην ΕΠΣΛ, στο ποδόσφαιρο και σε παρόμοιες διεργασίες, δεν έχουν να κάνουν με κόμματα, αλλά με ανθρώπους, με διάθεση για προσφορά, με φερεγγυότητα, με παρελθόν αλλά κυρίως μέλλον. Και τα σωματεία το ξέρουν πλέον καλά έχοντας ήδη περάσει ένα χρόνο στην νέα πραγματικότητα.

Οι υποψήφιοι λοιπόν ας πάνε στα σωματεία, ας καταθέσουν τις προτάσεις, τις φιλοδοξίες τους και το πώς θέλουν να διοικήσουν και ας αφήσουν τις κομματικές γραμμές. Γιατί ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα άλλο κόμμα δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα προβλήματα της Ανάξου, του Μολύβου και του Αλκιβιάδη.

Αυτά για την ώρα…