«Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές»- Στην Μυτιλήνη ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αλέξανδρος Κόπτσης


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022, στη Λέσβο, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη), ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτός Διάλογος με στελέχη της εκπαίδευσης και την Κοινωνία των Πολιτών. Συγκεκριμένα, στην ημερίδα θα παρευρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. κος Αλέξανδρος Κόπτσης, μέλη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ., Διευθυντές Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Β. Αιγαίου, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΚΥΤ Λέσβου, Οργανωτικοί Συντονιστές και ΣΕΕ του 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου, οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ Αστικού ιστού Λέσβου και ΣΕΠ ΚΥΤ Λέσβου) της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου, εκπρόσωποι της UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και άλλων οργανώσεων.

Στη Χίο, την Τετάρτη, 25 Μαϊου, ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κος Κόπτσης θα έχει δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνάντηση στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Διοικητήριο ΠΕ Χίου, Πολυτεχνείου 1, Χίος) με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου από ώρα 13:30 έως 14:30. Για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της συνάντησης θα κοινοποιηθεί ο σχετικός σύνδεσμος.

Το πρόγραμμα 2 περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κου Κόπτση και μελών του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Χίου καθώς και στο ΚΥΤ Χίου.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 26 Μαϊου, στη Λέσβο, ο κος Κόπτσης και μέλη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα επισκεφτούν το ΚΥΤ Λέσβου και σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λέσβου. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και των συναντήσεων του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. κου Κόπτση.