"Κοινός συκοφάντης ο κ. Σπιλανης αν δεν παει στην δικαιοσύνη"



Εμμονικες διαστάσεις τείνει να πάρει η κόντρα του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Γιάννη Σπιλανη με την Περιφερειακη αρχή Μουτζούρη καθώς ο ίδιος ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξαπολύει επιθέσεις θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. 

Μόνο που οι επιθέσεις αυτές εκτός του ότι όπως αντιλαμβανόμαστε γίνονται με ασφαιρα πυρά αφού ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια συνεχώς και χωρίς ουσία δείχνουν και μια πικρία που διακατέχει τον κ. Σπιλανη ο οποίος δεν μπόρεσε τελικά να ολοκληρώσει την συνεργασία του με την σημερινή Περιφερειακή Αρχή κάτι που είχε συζητηθεί αλλά δεν προχώρησε και φαίνεται ότι αυτό τον ενοχλεί. 

Χτες έβαλε στο κάδρο ξανά τον περιφερειάρχη με ένα μακροσκελή κείμενο στο οποίο μιλά για σκάνδαλα για πελατειακές σχέσεις και για χρήματα στα οποία γίνεται κατασπατάληση. 

Ο κ. Σπιλάνης επαναφέρει συνεχώς τα ίδια θέματα για τα οποία η περιφέρειακη αρχή έχει απαντήσει εντός του θεσμικού οργάνου που είναι το περιφερειακό συμβούλιο εκεί όπου δεν λέει ούτε τα μισά απ' αυτά που γράφει μόλις βγει απ' έξω. 

Είναι φανερό ότι ο επικεφαλής της συμπαράταξης των πολιτών δεν έχει στόχο να πάρει απαντήσεις αλλά να προκαλέσει φθορά στον περιφερειάρχη και στην παράταξη της συμπολιτευσης το κάνει όμως όπως φαίνεται με τρόπο που ουσιαστικά φανερώνει και τις προθέσεις του. 

Στην χτεσινή επίθεση του κ. Σπιλανη αναγκάστηκε να απαντήσει προσωπικά ο περιφερειάρχης ο οποίος με τη δήλωση του αφενός προκαλεί τον κ. Σπιλανη να πάει στην δικαιοσύνη και να καταθέσει όλα όσα κατηγορεί την Περιφέρεια διαφορετικά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης και αφετέρου στηρίζει την σύζυγό του την οποία "χρησιμοποιεί" ο κ. Σπιλανης για να προκαλέσει ακόμη περισσότερο ντόρο.

Αναλυτικά η δήλωση απάντηση του Περιφερειάρχη στην ανακοίνωση Σπιλάνη:

Ευχαριστώ τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σπιλάνη, ανεξάρτητα από το γνωστό του ύφος, για το ότι :

1) Ως μόνο μειονέκτημα του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής αναγνωρίζει την μη άσκηση Κυβερνητικών Αρμοδιοτήτων. Όντως η Περιφερειακή Αρχή ασχολείται με τα του οίκου της, δηλαδή τις αρμοδιότητες της και τα προβλήματα των πολιτών, τα οποία προσπαθεί και τις περισσότερες φορές επιλύει. Είναι αυτά που κ. Σπιλάνης εκτιμά ως "πελατειακές σχέσεις''. 

 Η Περιφερειακή Αρχή δεν αρέσκεται στην επαναστατική γυμναστική. Διεκδικεί θεσμικά την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο, χωρίς κραυγές εντυπωσιασμού.

 Είμαστε των έργων και το έχουμε αποδείξει, με αύξηση της απορροφητικότητας Ευρωπαϊκών πόρων κατά 40%, με δρομολόγηση μελετών κ.λ.π.

2) Αναγνωρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, τις υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρει η σύζυγος μου όπου μπορεί, χωρίς θεσμικό ρόλο, με δικά της έξοδα μετακινήσεως και διαμονής σε όλα τα νησιά, βοηθώντας την Περιφερειακή μας Αρχή , για την μεγαλύτερη προβολή των νησιών μας με την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, φιλοξενίας κ.λ.π.. Φυσικά δεν έχω την απαίτηση από το επίπεδο του κ. Σπιλάνη να κατανοήσει ότι κάποιες σύζυγοι, νοιάζονται για τα ενδιαφέροντα του συζύγου τους, τον υποστηρίζουν και τον στηρίζουν. Αυτά αποτελούν αξίες του κάθε ζεύγους, το οποίο το ίδιο τις καθορίζει.

Ως προς τις συκοφαντικές του καταγγελίες περί διασπαθίσεως, ημετέρων κ.λ.π τον προτρέπουμε, εάν έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, ειδάλλως είναι ένας κοινός συκοφάντης, σε αγαστή συνεργασία με όσους ξεκίνησαν την εργολαβία των συκοφαντιών.

 Η αγάπη των πολιτών και η εκτίμηση που καθημερινά εκφράζεται με όλους τους τρόπους προς την Περιφερειακή Αρχή είναι ασπίδα μας για κάθε λασπολόγο.