Περιοδεία και σύσκεψη με τον Βάλσαμο Συρίγο για τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδομών Λέσβου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδομών Λέσβου την Παρασκευή 13/5 στην αίθουσα συσκέψεων του Εργατικού Κέντρου με ομιλητή τον Βάλσαμο Συρίγο Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Εισηγητικά ο Β. Συρίγος στάθηκε στην σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και στις εξελίξεις στον κλάδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κλαδική σύμβαση η οποία κατοχυρώνει δικαιώματα των οικοδόμων. Τονίστηκε ότι η σύμβαση με διάρκεια 2 ετών που υπογράφηκε μετά από 13 χρόνια κατακτήθηκε με αγώνες της Ομοσπονδίας και των ταξικών σωματείων.

Στην συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι του κλάδου στάθηκαν στην επιτυχία της υπογραφής της σύμβασης καθώς και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του συνδικάτου. Ενδεικτικό είναι το κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικράτησε στην διάρκεια της σύσκεψης ότι με τους αγώνες τους οι οικοδόμοι κατάφεραν και μπορούν να καταφέρουν ακόμα περισσότερα γιατί αγώνας χαμένος είναι μόνο αυτός που δεν γίνεται.


Το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν προηγηθεί περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εργοτάξια από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου και του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, με επικεφαλή τον Β. Συρίγο ενημερώνοντας τους συναδέλφους για την κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε.