Πρόεδρος ξανά... ο Αλέξης Τσίπρας- Πάνω από 150.000 μέλη ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε σε δηλώσεις, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «η συμμετοχή ξεπέρασε τις 150.000»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποποίησή του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία, είχε αναφέρει πως ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί και να υπερβεί τις 150.000, τονίζοντας πως «η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα, διεξήχθη πάρα πολύ καλά».

Και πρόσθεσε ότι «ακριβή αριθμό θα μπορούμε να δώσουμε μετά από περίπου μιάμιση ώρα και ενδεχομένως μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του προέδρου».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή της ΚΕ επισήμανε ότι αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό Σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 21 Μαρτίου. Είπε ότι «τα αποτελέσματα της ΚΕ θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι αύριο, πιθανόν νωρίς το απόγευμα, γιατί με μεγάλο ψηφοδέλτιο και με πολλούς υποψήφιους η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία», προσθέτοντας ότι τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία σχεδόν όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε για ορισμένες διατάξεις του Καταστατικού που είχαν μείνει εκκρεμείς στη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν αύριο.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr