Με 92.500 εμβολιασμούς κατά του COVID-19 κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου ΜυτιλήνηςΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας κλείνει το εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Μυτιλήνης, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του στις 12.01.2021.

Λειτούργησε  περίπου 16 μήνες για να καλύψει τις ανάγκες εμβολιασμού κατά της νόσου COVID -19 αρχικά όλου του πληθυσμού του Νησιού μας.

Ξεκίνησε να λειτουργεί  με έξι (6) γραμμές του εμβολίου Pfizer,  δυο (2) γραμμές του εμβολίου Johnson και μια (1) γραμμή του εμβολίου Moderna.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του  πραγματοποιήθηκαν 89.818 εμβολιασμοί του εμβολίου  Pfizer ,  2.490  εμβολιασμοί του εμβολίου   Johnson και  78 εμβολιασμοί του εμβολίου   Moderna.

Από τους 156.000 περίπου εμβολιασμούς που έγιναν συνολικά  έως σήμερα στο νησί μας, οι 92.500 πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, (ποσοστό 60% περίπου).

Στο εμβολιαστικό Κέντρο απασχολήθηκαν κατά διαστήματα οκτώ (8) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και τριάντα τρία (33) άτομα νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας.

         

Ο δ/κτης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γεώργιος Καμπούρης σε δήλωση του σημειώνει:

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια μου στην υπεύθυνη οργάνωσης - λειτουργίας ιατρό κ. Ευρυδίκη Λουκίδου και σε όλους αυτούς (ιατρούς, νοσηλεύτριες , επισκέπτριες υγείας) οι οποίοι καθ΄όλην την διάρκεια της λειτουργίας του εμβολιαστικού μας κέντρου εργάστηκαν εντατικά, μεθοδικά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο μας, πολλές φορές πέραν του ωραρίου τους και κέρδισαν την εμπιστοσύνη την αγάπη και την εκτίμηση των κατοίκων του νησιού μας.

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία το Παιδιατρικό Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείο μας το οποίο διαθέτει μια (1) ενεργή γραμμή  του εμβολίου  Pfizer και από της  09.05.2022 θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από της 14:00 μμ έως 20:00 μμ.

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένει σε ετοιμότητα στην περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες το απαιτήσουν για την  επαναλειτουργία του.