Τηλεργασία: 3 Ιδέες για να Παραμείνεις Παραγωγικός όσο Εργάζεσαι από το Σπίτι


Πριν από καμιά δεκαετία αν κάποιος μας έλεγε ότι πολλοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα θα είχαν την επιλογή να δουλέψουν από το σπίτι, το πιο πιθανό θα ήταν να σκάγαμε στα γέλια. Σήμερα όμως η τηλεργασία αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινότητάς μας. Πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα αλλά επιλέγουν κιόλας να εργαστούν από το σπίτι. 

 

Η αποταμίευση χρόνου και χρήματος χάρη στην κατάρριψη της ανάγκης τού ταξιδιού από το σπίτι στο γραφείο είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί προτιμούν την τηλεργασία. 

 

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι και ο μοντέρνος αυτός τρόπος εργασίας έχει τα αρνητικά του. Και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί είναι ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί στο σπίτι όσο ήταν όταν βρίσκονταν στο γραφείο. Και είναι λογικό, καθώς το σπίτι είναι συνδεδεμένο με αισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας. 

 

Αν θέλεις να συνεχίσεις να εργάζεσαι από το σπίτι αλλά ψάχνεις τρόπους για να μην πέφτει η παραγωγικότητά σου, τότε συνέχισε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. 

 

Ιδέα 1: Φέρε το γραφείο στο σπίτι

 

Αν έχεις ένα δωμάτιο μέσα στο σπίτι σου που μπορείς να το μετατρέψεις σε γραφείο και να πηγαίνεις εκεί μόνο τις ώρες που εργάζεσαι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσεις τις ώρες που θα πρέπει να συγκεντρώνεσαι στην δουλειά και θα σώζεις τον εαυτό σου από τους περισπασμούς του σπιτιού. Θα είναι μάλιστα ευκαιρία να περιποιηθείς και να διακοσμήσεις με όμορφο τρόπο το δωμάτιο αυτό, αγοράζοντας καινούρια χαλιά από το efremoglou.gr, κουρτίνες ή καρέκλα. Αν δεν έχεις ένα ολόκληρο δωμάτιο για αυτή τη δουλειά, φρόντισε να έχεις ένα γραφείο σε μια γωνιά και να πηγαίνεις εκεί μόνο κατά το οχτάωρο της εργασίας σου. 

 

Ιδέα 2: Να μη σε πονοκεφαλιάζουν οι λογαριασμοί

 

Όπως αναφέραμε προηγουμένως το γεγονός ότι γλιτώνεις λεφτά από τη βενζίνη ή τα εισιτήρια από τα μέσα μεταφοράς είναι μεγάλο κίνητρο της τηλεργασίας. Υπάρχουν όμως οι λογαριασμοί του σπιτιού που τώρα θα έρχονται πιο φουσκωμένοι λόγω της εργασίας σου από εκεί. Πιο συγκεκριμένα, το ρεύμα και το ίντερνετ ίσως να αποτελέσουν πρόβλημα στον προϋπολογισμό σου. Λύσεις όμως υπάρχουν. Βρες και ενεργοποίησε ένα οικονομικό πρόγραμμα ρεύματος για ιδιώτες από την nrg, κράτα ανοιχτά μόνο τα καλοριφέρ τού δωματίου στο οποίο δουλεύεις και αποσύνδεσε από το ίντερνετ συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται. 

 

Ιδέα 3: Αγάπησε την δουλειά σου

Όλες οι δουλειές έχουν τα καλά και τα κακά τους. Όσο και αν αγαπάς τη δουλειά σου, σίγουρα θα υπάρχουν πτυχές που σε αγχώνουν ή απλά δεν σου αρέσουν. Για να γίνει η επαγγελματική σου ζωή καλύτερη, προσπάθησε να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους κάθε μέρα και να προσπαθείς να τους πετύχεις με δημιουργικούς και πρωτότυπους τρόπους. Για παράδειγμα, αφού ολοκληρώσεις την ενημέρωση τού πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αυξήσουν τις πωλήσεις σου από τη lithosdigital.gr, σκέψου μερικές ιδέες για φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσατε να τραβήξετε. Εννοείται ότι χρειάζεται μια ομάδα από ειδικούς, για να βρείτε την καλύτερη στρατηγική, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογωνητικό από το να μαθαίνεις και να χρησιμοποιείς την φαντασία στην δουλειά σου.