69.500€ πρόστιμο στον δήμο δυτικής Λέσβου για τις παραλίες Βατερών και Ερεσού



Ανακοίνωση από την παράταξη Ξεκινάμε του Δήμου Δυτικής Λέσβου.


Τις πταίει για το πρόστιμο των 69.500 €

 

 Ο κάθε Δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη σε παραλίες ειδικά τις χαρακτηρισμένες πολυσύχναστες αρμοδιότητας του να διαθέτει καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ναυαγοσώστη, παρέχοντας του όλα τα απαραίτητα μέσα για την εκτέλεση των καθηκόντων του.   

 

Φαίνεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει «λεφτά για πέταμα» και παρότι οι αρμόδιες αρχές ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έπρεπε να κάνει, ουδέν έπραξε.  

 

Καλείται δε να πληρώσει πρόστιμο 69.500 ευρώ διότι δεν φρόντισε έγκαιρα να τηρήσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας για τις παραλίες Βατερών και Ερεσού ως πολυσύχναστων. Και να πεις ότι δεν έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και δεν είναι λαλίστατοι στα media… Φαίνεται όμως πως όταν πρέπει να ασκούνται οι αρμοδιότητες και να αναλαμβάνονται οι ευθύνες, τα λόγια στερεύουν. Έτσι έμεινε στους Δημότες να πληρώσουν το πρόστιμο διότι είναι τόσο αριστοτεχνικά αδρανείς που ακόμη και η προσφυγή που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον του προστίμου για την ακύρωσή του, κρίθηκε εκπρόθεσμη !! Μάλλον τα αντανακλαστικά του Δημάρχου και της αρμόδιας αντιδημαρχίας μειώνονται όταν λείπουν οι φωτογραφίες και οι δημόσιες σχέσεις. 

  

Αναρωτιέται ο δημότης της Δυτικής Λέσβου και μαζί με αυτόν κι εμείς: Ποιοι ολιγώρησαν και δεν έπραξαν τα δέοντα για να μην επιβληθεί το πρόστιμο; Θα φροντίσει ο κ. Βέρρος να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και μη, σε αυτούς που πρέπει; Πόσες φορές πρέπει να του το πούμε για να πράξει τα νόμιμα; Να θεωρήσουμε τη σιωπή του συνενοχή; Τελικά ως πότε η ανευθυνότητα ορισμένων θα χρεώνει με ευρώ τους συνδημότες μας; 

 

  Μπορεί μέχρι σήμερα η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής να αφορούσε την «παραγωγή έργου», όμως πλέον η ανικανότητα της στοιχίζει οικονομικά και όχι μόνο στους πολίτες.


       Εκ της Παράταξης 

           Ο Επικεφαλής

        ΧΗΡΑΣ Νικόλαος